Tyttebærdrømmen
Se Ruth Helens forslag til en fantastisk festkake!
Tyttebærdrømmen
170 grader - 35 min (1 form)
Eller 225 grader 5-10min (3 former)
Sukkerbrød
6 egg
2 dl sukker
3dl hvetemel
1 ts bakepulver
‘Tropicana Mandarin Morning’ juice til dynking av det øverste laget
Egg og sukker til eggedosis, det tørre siktes og vendes forsiktig i.
Trollkrem
550 g tyttebær + 50 g til pynt
1 - 1 ½ dl sukker
1 eggehvite
1 vaniljestang (bare kornene)
Hold av noen av tyttebærene til pynt oppå kaken.
Kjør alt i en blender til det blir en luftig krem. Smøres i et tynt lag på alle bunnene før vanilje og tyttebærkrem legges på, resten (ca 3dl brukes i tyttebærkremen)
Tyttebærkrem (fyll mellom lagene + topp og sider)
6 dl kremfløte
3 dl Trollkrem
Vaniljekrem (til det nederste laget - Husk at den skal koke minst 1min og avkjøles raskt)
1 vaniljestang
2dl + ½ dl H-melk
¾ dl kremfløte
55 g sukker
30 g eggeplomme (2 små)
20 g maisenna
Til garnityr, fyll, div : 2 pk blåbær (De fleste av blåbærene brukes i fyllet . Noen få til pynt + noen hele tyttebær til pynt.