Tyttebærdrømmen

Se Ruth Helens forslag til en fantastisk festkake!

23. desember 2013

Tyttebærdrømmen

170 grader - 35 min (1 form)

Eller 225 grader 5-10min (3 former)

 

Sukkerbrød

6 egg

2 dl sukker

3dl hvetemel

1 ts bakepulver

‘Tropicana Mandarin Morning’ juice til dynking av det øverste laget

Egg og sukker til eggedosis, det tørre siktes og vendes forsiktig i.

 

Trollkrem

550 g tyttebær + 50 g til pynt

1 - 1 ½ dl sukker

1 eggehvite

1 vaniljestang (bare kornene)

 

Hold av noen av tyttebærene til pynt oppå kaken.

Kjør alt i en blender til det blir en luftig krem. Smøres i et tynt lag på alle bunnene før vanilje og tyttebærkrem legges på, resten (ca 3dl brukes i tyttebærkremen)

 

Tyttebærkrem (fyll mellom lagene + topp og sider)

6 dl kremfløte

3 dl Trollkrem

 

Vaniljekrem (til det nederste laget - Husk at den skal koke minst 1min og avkjøles raskt)

1 vaniljestang

2dl + ½ dl H-melk

¾ dl kremfløte

55 g sukker

30 g eggeplomme (2 små)

20 g maisenna

 

Til garnityr, fyll, div : 2 pk blåbær (De fleste av blåbærene brukes i fyllet . Noen få til pynt + noen hele tyttebær til pynt.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...