Prøv oppskriften på Hildas myke pepperkake!
Klassiske oppskrift, men med en liten ekstra vri.
Slik lager du en myk pepperkake:
20 min. + 30 min. i ovnen
Til denne kaken brukes en aluminiumsform med non–stickbelegg, slik at kaken løsner lettere fra formen. La den hvile i formen i 10 min. før den legges på fat. Det er viktig å smøre og mele formen godt før røren helles i. Steketiden kan variere etter formen som brukes.
Til 8 biter:
- 75 g smør
- 1 ½ ts malt kardemomme
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt ingefær
- 1 krm malt nellik
- 2 egg, store (65–70 g)
- 2 dl sukker
- 1 dl kremfløte
- ½ dl tyttebær, rørt
- 2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
Pynt:
- melis
- gullpulver, Odense
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 170°. Smør og sikt hvetemel i en form som rommer 1 ½ liter. Smelt smøret og bland i krydderne. La dem ligge og trekke i smøret i ca. 10 min.
- Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett fløte, tyttebær og smøret med krydderne. Bland forsiktig.
- Bland mel og bakepulver. Sikt blandingen i røren og bland godt. Hell røren i formen.
- Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 min., til den er tørr når du stikker i en kakepinne. Dekk eventuelt med bakepapir om den ser ut til å bli mørk mot slutten av steketiden. La kaken avkjøles i 10 min. før den legges på fat for å avkjøles. Strø over melis og gullpulver.