Prøv oppskriften på Hildas myke pepperkake!

Klassiske oppskrift, men med en liten ekstra vri.

Myk pepperkake
© Styling: Sophie Berlin / Foto: Joel Wåreus

Slik lager du en myk pepperkake:

20 min. + 30 min. i ovnen

Til denne kaken brukes en aluminiumsform med non–stickbelegg, slik at kaken løsner lettere fra formen. La den hvile i formen i 10 min. før den legges på fat. Det er viktig å smøre og mele formen godt før røren helles i. Steketiden kan variere etter formen som brukes.

Til 8 biter:

  • 75 g smør
  • 1 ½ ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 krm malt nellik
  • 2 egg, store (65–70 g)
  • 2 dl sukker
  • 1 dl kremfløte
  • ½ dl tyttebær, rørt
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Pynt:

  • melis
  • gullpulver, Odense

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 170°. Smør og sikt hvetemel i en form som rommer 1 ½ liter. Smelt smøret og bland i krydderne. La dem ligge og trekke i smøret i ca. 10 min.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett fløte, tyttebær og smøret med krydderne. Bland forsiktig.
  3. Bland mel og bakepulver. Sikt blandingen i røren og bland godt. Hell røren i formen.
  4. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 min., til den er tørr når du stikker i en kakepinne. Dekk eventuelt med bakepapir om den ser ut til å bli mørk mot slutten av steketiden. La kaken avkjøles i 10 min. før den legges på fat for å avkjøles. Strø over melis og gullpulver.
Myk pepperkake
© Styling: Sophie Berlin / Foto: Joel Wåreus