Slik lager du den enkle "no bake" rabarbraostekaken
En myk, syrlig og søt ostekake med knasende topping som passer perfekt å lage på forhånd siden den helst bør stå i kjøleskapet over natten.
Oppskrift på "no bake" rabarbraostekake:
Tid: 40 min. + 15 min. i ovn + 5 timer i kjøleskapet
Antall: 10–12 kakestykker
- 300 g digestivekjeks (20 stk.)
- 100 g smør
Topping:
- 1 ½ dl hvetemel
- ½ dl sukker
- 3 ss smør
Fyll:
- 2 gelatinplater
- 400 g rabarbra
- ¾ dl sukker
- 2 ts vann
- 500 g naturell kremost
- 1 ½ dl melis
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts revet sitronskall
- 1 ½ dl kremfløte
Slik gjør du:
- Klipp ut bakepapir i samme størrelse som bunnen av en springform, ca. 22 cm i diameter. Legg papiret i bunnen av formen. Knus digestivekjeksene til smuler i en foodprosessor. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene til en deig. Trykk det ut i formen og sett formen i kjøleskapet.
- Topping: Forvarm ovnen til 175 grader. Smuldre sammen mel, sukker og smør. Fordel deigen på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 15–20 min. til smulene er gylne. Avkjøl.
- Fyll: Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Rens og skjær rabarbraene i 3 cm brede biter. Legg dem i en kjele og tilsett sukker og vann. Varm opp under lokk på svak varme og la rabarbraen koke i ca. 7 min. uten å røre. Avkjøl.
- Visp sammen kremost, melis, vaniljesukker og sitronskall.
- Ta rabarbraen forsiktig opp fra laken og legg til side. Varm opp laken. Ta opp og la gelatinplatene smelte i laken under omrøring. La det avkjøles litt. Ta ut litt kremostkrem i en skål og rør gelatinblandingen inn i denne, før du rører det inn i resten av kremen.
- Visp kremfløten til det dannes myke topper. Vend kremen forsiktig inn i kremostblandingen sammen med rabarbraen. Fordel fyllet over digestivebunnen. Strø over toppingen.
- Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 5–6 timer, g jerne over natten.
- Løsne orstekaken fra formen og legg den på et fat. Server.