Slik lager du den enkle "no bake" rabarbraostekaken

En myk, syrlig og søt ostekake med knasende topping som passer perfekt å lage på forhånd siden den helst bør stå i kjøleskapet over natten.

Rabarbrakake
© Styling: Monica Eisenman / Foto: Lisa Björner

Oppskrift på "no bake" rabarbraostekake:

Tid: 40 min. + 15 min. i ovn + 5 timer i kjøleskapet
Antall: 10–12 kakestykker

  • 300 g digestivekjeks (20 stk.)
  • 100 g smør

Topping:

  • 1 ½ dl hvetemel
  • ½ dl sukker
  • 3 ss smør

Fyll:

  • 2 gelatinplater
  • 400 g rabarbra
  • ¾ dl sukker
  • 2 ts vann
  • 500 g naturell kremost
  • 1 ½ dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1 ½ dl kremfløte

Slik gjør du:

  1. Klipp ut bakepapir i samme størrelse som bunnen av en springform, ca. 22 cm i diameter. Legg papiret i bunnen av formen. Knus digestivekjeksene til smuler i en foodprosessor. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene til en deig. Trykk det ut i formen og sett formen i kjøleskapet.
  2. Topping: Forvarm ovnen til 175 grader. Smuldre sammen mel, sukker og smør. Fordel deigen på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 15–20 min. til smulene er gylne. Avkjøl.
  3. Fyll: Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Rens og skjær rabarbraene i 3 cm brede biter. Legg dem i en kjele og tilsett sukker og vann. Varm opp under lokk på svak varme og la rabarbraen koke i ca. 7 min. uten å røre. Avkjøl.
  4. Visp sammen kremost, melis, vaniljesukker og sitronskall.
  5. Ta rabarbraen forsiktig opp fra laken og legg til side. Varm opp laken. Ta opp og la gelatinplatene smelte i laken under omrøring. La det avkjøles litt. Ta ut litt kremostkrem i en skål og rør gelatinblandingen inn i denne, før du rører det inn i resten av kremen.
  6. Visp kremfløten til det dannes myke topper. Vend kremen forsiktig inn i kremostblandingen sammen med rabarbraen. Fordel fyllet over digestivebunnen. Strø over toppingen.
  7. Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 5–6 timer, g jerne over natten.
  8. Løsne orstekaken fra formen og legg den på et fat. Server.
Rabarbrakake
© Styling: Monica Eisenman / Foto: Lisa Björner