Skogens kringle

Bjørn Vidar har tatt med den klassiske kringlen på skogstur og fylt den med blåbær og bjørnebær.

4. januar 2014 av Siri Høstmælingen

Her følger min oppdaterte oppskrift på den klassiske kringla, ei god kringle som har vært servert i festlige og hyggelige lag i en årrekke.

I denne oppskriften ønsket jeg å dra inn skogen for å få en liten vri på den tradisjonelle kringlen vi alle har smakt. Jeg har valgt å kalle den Forêt pâtisserie/Skogens kringle. Den er fyllt til randen med blåbærsyltetøy og ferske bjørnebær, før den blir toppet med litt hakkede nøtter og friske bær, og smaker helt utrolig godt.
Kultur møter natur.
Hilsen Bjørn Vidar Gustavsen/kake-huset.no

 

Skogens kringle

350 g hvetemel
25 g gjær
1 dl melk
250 g sukker
3 egg
200 g smør
3 dl blåbær syltetøy
200 g bjørnebær
1 egg til pensling

1. Bland mel, tørrgjær og sukker i en bakebolle.
2. Ha i lunken melk og lettpiskede egg. Pisk noen minutter før du tilsetter smeltet smør.
3. La maskinen kjøre i 15-20 minutter så deigen blir seig og fin. La deigen heve under hånkle i romstempratur i 1 time (dobbel størrelse).

4. Kjevle ut deigen til en tynn leiv, og smør på blåbærsyltetøy og hakkede bjørnebær. Rull leiven sammen og kutt i passelige biter og fyll opp en smurt springform. La heve på benken i ca 1 time.

5. Pensle med pisket egg. Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 50-60 min. Hvis den blir fort brun, legg litt bakepapir over inni ovnen.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...