Perfekt dessert til juleselskapet: Havremuffins med tyttebærcurd
Her får du oppskriften på hjemmelaget havremuffins med tyttebærcurd.
Oppskrift:
40 min. + 12 min. i ovnen
I denne oppskriften bruker vi havremel. Får du tak i svensk skrädmjöl av ristet havre, gir det en ekstra god smak på deigen. Tyttebærcurden kan lages mange dager i forveien, og oppbevares i kjøleskapet.
Til 12 muffins:
- 125 g smør
- 3 egg
- 2 dl rørsukker
- 2 ½ dl havremel
- 2 ½ dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl melk
Tyttebærcurd:
- 225 g tyttebær
- 2 eggeplommer
- 1 ½ dl syltesukker
- 25 g smør, romtemperert
Pynt:
- tyttebær
- melis
- rosmarin
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200°. Brun smøret. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.
- Hell melken i smøret og bland inn i eggedosisen. Tilsett melblandingen og bland forsiktig til en jevn røre.
- Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Fyll formene ca. ⅔ med røre. Stek midt i ovnen i 12–15 min. Avkjøl.
- Curd: Press tyttebærene gjennom en finmasket sil. Visp sammen eggeplommene og rør dem inn i tyttebærene. Hell røren gjennom en finmasket sil ned i en kjele.
- Tilsett syltesukker og la det surre under omrøring i 2–3 min. Ta kjelen av varmen og tilsett smøret i omganger under fortsatt røring. Sett kjelen i en skål med kaldt vann og visp til curden er avkjølt. Hell den i en varm og ren boks.
- Fyll curden i en sprøytepose. Sprøyt curden på muffinsene og pynt med tyttebær. Dryss over melis og pynt med rosmarin.