Perfekt dessert til juleselskapet: Havremuffins med tyttebærcurd

Her får du oppskriften på hjemmelaget havremuffins med tyttebærcurd.

Havremuffins
© Styling: Sophie Berlin / Foto: Joel Wåreus

Oppskrift:

40 min. + 12 min. i ovnen

I denne oppskriften bruker vi havremel. Får du tak i svensk skrädmjöl av ristet havre, gir det en ekstra god smak på deigen. Tyttebærcurden kan lages mange dager i forveien, og oppbevares i kjøleskapet.

Til 12 muffins:

  • 125 g smør
  • 3 egg
  • 2 dl rørsukker
  • 2 ½ dl havremel
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk

Tyttebærcurd:

  • 225 g tyttebær
  • 2 eggeplommer
  • 1 ½ dl syltesukker
  • 25 g smør, romtemperert

Pynt:

  • tyttebær
  • melis
  • rosmarin

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Brun smøret. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.
  2. Hell melken i smøret og bland inn i eggedosisen. Tilsett melblandingen og bland forsiktig til en jevn røre.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Fyll formene ca. ⅔ med røre. Stek midt i ovnen i 12–15 min. Avkjøl.
  4. Curd: Press tyttebærene gjennom en finmasket sil. Visp sammen eggeplommene og rør dem inn i tyttebærene. Hell røren gjennom en finmasket sil ned i en kjele.
  5. Tilsett syltesukker og la det surre under omrøring i 2–3 min. Ta kjelen av varmen og tilsett smøret i omganger under fortsatt røring. Sett kjelen i en skål med kaldt vann og visp til curden er avkjølt. Hell den i en varm og ren boks.
  6. Fyll curden i en sprøytepose. Sprøyt curden på muffinsene og pynt med tyttebær. Dryss over melis og pynt med rosmarin.
Havremuffins
© Styling: Sophie Berlin Foto: Joel Wåreus