Tid: 30 min + 2 timer til avkjøling
Antall porsjoner: 12
Dette trenger du
8 eggehviter
630 g sukker
knapt ½ ts hvit eddik (2 krm)
vel ½ ts maisenna (3 krm)
2,5 dl kremfløte
200 g bær
8 pasjonsfrukter
melis til pynt
Slik gjør du
- Sett ovnen på 140 °C. Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går. Fortsett å piske til marengsen er blank. Bland forsiktig inn eddik og maisenna.
- Legg bakepapir på et stekebrett og spray med formfett. Fordel marengsen i en sirkel på 30 cm. Bruk baksiden av en skje til å danne små topper ved å presse baksiden av skjeen ned i marengsmassen og løfte den forsiktig opp.
- Stek marengsen i 45–60 min. eller til overflaten er blitt tørr og kaken fremdeles er myk inni. La den avkjøles.
- Pisk krem i en kjøkkenmaskin eller med miksmaster til den er blitt så stiv at den danner myke topper. Ha marengsbunnen over på et serveringsfat og fordel kremen over. Topp med bær, og skrap deretter ut innholdet av pasjonsfruktene og ha det over bærene. Sikt til slutt melis over.

© Scanpix