Den beste pavlova kaken til 17 mai
© Scanpix

Pavlova marengskake med pasjonsfrukt og bær

Pavlova er en klassisk dessertkake med marengs oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Den skal være sprø utenpå og myk inni, og kan serveres med forskjellig tilbehør, det vanligste er vispet krem og frisk frukt eller bær. Pavlova passer perfekt til 17 mai.

5. mai 2021 av Cecilie Espensen

Tid: 30 min + 2 timer til avkjøling
Antall porsjoner: 12 

Dette trenger du

8 eggehviter
630 g sukker
knapt ½ ts hvit eddik (2 krm)
vel ½ ts maisenna (3 krm)
2,5 dl kremfløte
200 g bær
8 pasjonsfrukter
melis til pynt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 140 °C. Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går. Fortsett å piske til marengsen er blank. Bland forsiktig inn eddik og maisenna. 
  2. Legg bakepapir på et stekebrett og spray med formfett. Fordel marengsen i en sirkel på 30 cm. Bruk baksiden av en skje til å danne små topper ved å presse baksiden av skjeen ned i marengsmassen og løfte den forsiktig opp. 
  3. Stek marengsen i 45–60 min. eller til overflaten er blitt tørr og kaken fremdeles er myk inni. La den avkjøles. 
  4. Pisk krem i en kjøkkenmaskin eller med miksmaster til den er blitt så stiv at den danner myke topper. Ha marengsbunnen over på et serveringsfat og fordel kremen over. Topp med bær, og skrap deretter ut innholdet av pasjonsfruktene og ha det over bærene. Sikt til slutt melis over. 
Den beste pavlova kaken til 17 mai
© Scanpix

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...