Påskekaken for deg som elsker å bake

Synes du Toro-kaker er for enkelt? Da er dette kaken for deg! Den syrlige, søte, friske og vakre paien pyntes med hvit sjokoladeganache, sitronchips og myk marengs som enhver kake-entusiast vil kose seg med å lage.

© Helén Pe

Hvit sjokoladepai med sitron

Man kan godt bytte ut den myke marengsen med krem. Det er lurt å veie alle ingrediensene for å få en perfekt marengs. Bruk også et sukkertermometer.

Tid: 50 min. + 3–4 timer tørketid i ovn

Antall biter: 10–12

125 g smør, romtemperert

3 dl hvetemel (180 g)

1 dl melis

1 eggeplomme

Hvitt sjokoladefyll:

1 sitron

150 g hvit sjokolade

150 g smør

3 egg

2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

2 dl hvetemel

Hvit sjokoladeganache:

150 g hvit sjokolade

1 dl kremfløte

Myk marengs:

20 g vann

75 g sukker

45 g eggehvite

Sitronchips:

2 sitroner

1 dl sukker

1 dl vann

5 g glukose

Garnering:

4 ss lemon curd

ev. friske urter som mynte eller sitronmelisse

melis

Slik gjør du:

1. Sitronchips: Sett ovnen på 70 grader. Skyll sitronene godt i lunkent vann. Skjær dem i tynne skiver. Kok opp sukker, vann og glukose. La det avkjøles litt. Legg sitronskivene i laken og la dem ligge i 2–3 min. Hell av laken og legg sitronskivene på en silikonmatte på et stekebrett. Tørk skivene midt i ovnen i 3–4 timer til sitronskivene har tørket, tykkelsen på skivene avgjør hvor lang tid det tar.

2. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen smør, mel og melis, gjerne i en mikser. Tillsett eggeplommen og arbeid deigen myk. La den hvile i kjøleskapet i ca. 15 min.

3. Kjevle ut deigen og trykk den ut i en paiform, 22–24 cm i diameter. Jevn kantene med en skarp kniv og prikk bunnen med en gaffel. Stek midt i ovnen i ca.10 min. La bunnen avkjøles.

4. Fyll: Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet og press ut ½ dl saft. Smelt sjokolade og smør sammen i en kjele på middels varme eller i mikroen. Rør sammen egg og sukker. Rør sammen sjokoladeblandingen og eggeblandingen. Tilsett vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft. Vend inn melet. Fordel røren i paibunnen og stek paien i nedre del av ovnen i ca. 25 min. Fyllet skal være litt fuktig i midten. Ta ut paien og avkjøl.

5. Ganache: Hakk og legg sjokoladen i en skål. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet. Avkjøl og hell ganachen over paien.

6. Marengs: Kok opp sukker og vann til 116 grader. Pisk eggehviten med en håndmikser. Hell i sukkerlaken i en tynn stråle og visp kraftig. Ha marengs og lemon curd i hver sin sprøytepose.

7. Pynt kaken med dotter med marengs og lemon curd og sitronchips og urter. Sikt melis over.