© Helén Pe

Påskekaken for deg som elsker å bake

Synes du Toro-kaker er for enkelt? Da er dette kaken for deg! Den syrlige, søte, friske og vakre paien pyntes med hvit sjokoladeganache, sitronchips og myk marengs som enhver kake-entusiast vil kose seg med å lage.

5. april 2023 av Elisabeth Johansson

Hvit sjokoladepai med sitron

Man kan godt bytte ut den myke marengsen med krem. Det er lurt å veie alle ingrediensene for å få en perfekt marengs. Bruk også et sukkertermometer. 

Tid: 50 min. + 3–4 timer tørketid i ovn

Antall biter: 10–12

125 g smør, romtemperert

3 dl hvetemel (180 g)

1 dl melis

1 eggeplomme

Hvitt sjokoladefyll:

1 sitron

150 g hvit sjokolade

150 g smør

3 egg

2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

2 dl hvetemel

Hvit sjokoladeganache:

150 g hvit sjokolade

1 dl kremfløte

Myk marengs:

20 g vann

75 g sukker

45 g eggehvite

Sitronchips:

2 sitroner

1 dl sukker

1 dl vann

5 g glukose

Garnering:

4 ss lemon curd

ev. friske urter som mynte eller sitronmelisse

melis

Slik gjør du:

1. Sitronchips: Sett ovnen på 70 grader. Skyll sitronene godt i lunkent vann. Skjær dem i tynne skiver. Kok opp sukker, vann og glukose. La det avkjøles litt. Legg sitronskivene i laken og la dem ligge i 2–3 min. Hell av laken og legg sitronskivene på en silikonmatte på et stekebrett. Tørk skivene midt i ovnen i 3–4 timer til sitronskivene har tørket, tykkelsen på skivene avgjør hvor lang tid det tar.

2. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen smør, mel og melis, gjerne i en mikser. Tillsett eggeplommen og arbeid deigen myk. La den hvile i kjøleskapet i ca. 15 min.

3. Kjevle ut deigen og trykk den ut i en paiform, 22–24 cm i diameter. Jevn kantene med en skarp kniv og prikk bunnen med en gaffel. Stek midt i ovnen i ca.10 min. La bunnen avkjøles.

4. Fyll: Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet og press ut ½ dl saft. Smelt sjokolade og smør sammen i en kjele på middels varme eller i mikroen. Rør sammen egg og sukker. Rør sammen sjokoladeblandingen og eggeblandingen. Tilsett vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft. Vend inn melet. Fordel røren i paibunnen og stek paien i nedre del av ovnen i ca. 25 min. Fyllet skal være litt fuktig i midten. Ta ut paien og avkjøl.

5. Ganache: Hakk og legg sjokoladen i en skål. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet. Avkjøl og hell ganachen over paien.

6. Marengs: Kok opp sukker og vann til 116  grader. Pisk eggehviten med en håndmikser. Hell i sukkerlaken i en tynn stråle og visp kraftig. Ha marengs og lemon curd i hver sin sprøytepose.

7. Pynt kaken med dotter med marengs og lemon curd og sitronchips og urter. Sikt melis over. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...