Ostekake med Oreo
Vi elsker denne desserten som ikke en gang må stekes i ovnen. Simpelt og enkelt!
Cheesecake - eller ostekake, som det heter - er en klassiker når du velger dessert. Og nå gjør vi det ekstra enkelt for deg å lage denne deilige desserten. Denne ostekaken skal ikke stekes og enda bedre - en av ingrediensene er Oreokjeks.
Oppskriften er for 3-4 personer (liten dessertkake). Hvis du vil ha en større kake, kan du doble mengdene og bruke en 24 cm fjærform.
INGREDIENSER
16 Oreokjeks
2 ss smeltet smør
250 ml kremfløte
100 g kremost (romtemperert)
3 ss melis
1/4 ss vaniljeekstrakt
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Knus 10 Oreokjeks i en bolle til fine smuler. Du kan også legge kjeksen i en frysepose og knuse kjeksen ved å banke posen med en panne eller kjevle. Alternativt kan du også bruke blender på kjeksene.
Bland det smeltede smøret med de knuste kjeksene og press Oreo-massen inn i bunnen av en fjærform (12 cm). Pass på at overflaten er relativt jevn og at kantene er rette.
Kremet ostekrem
Pisk fløten til krem i 3-4 minutter.
Pisk kremost, melis og vaniljeekstrakt sammen i en stor bolle til konsistensen er kremaktig.
Bland kremostblandingen og pisket krem sammen.
Knus 2 Oreokjeks i mindre stykker og ha i kremen. Rør blandingen sammen med en slikkepott.
Fordel kremen på toppen av kjeksbunnen, og sørg igjen for at overflaten er jevn og kantene rette - det gir penest resultat. Fordel de siste kjeksene på toppen av kaken.
Sett ostekaken i kjøleskapet i 5-6 timer eller over natten, og den er så klar for servering.
Tips! Sett ostekaken i fryseren noen timer før servering for en iskremversjon.
Du kan også se fremgangsmåte i videoen nedenfor.



