Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips

Visste du at den italienske osten kan brukes til mer enn bare pasta-topping?

Parmigiano Reggiano

Ganen din vil elske denne desserten!

© Parmigiano Reggiano / Jan Ivar Nykvist / Mats Dreyer

Oppskrift på en annerledes dessert

Sprø deilige chips av salt parmesanost passer perfekt på toppen av den søte sjokolademoussen! Dette er den perfekte blanding av søtt og salt - og garantert en annerledes dessert mange ikke har smakt før. Lykke til!

Dette trenger du for å lage sjokolademousse med parmesanchips:

  • 200 g mørk sjokolade
  • 3 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte, pisket til krem 150 g Parmigiano Reggiano
  • 1 kurv friske jordbær
  • Frisk mynte

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme.
  2. Vend inn den piskede kremen.
  3. Ha sjokolademoussen i en bolle og sett kjølig.
  4. Riv Parmigiano Reggiano i små rundinger på et brett med bakepapir. Stek i ovnen
  5. på 180 grader i 3-5 minutter til osten er smeltet og gyllen. Avkjøl chipsen.
  6. Legg en skje sjokolademousse på hver tallerken. Legg et Parmigiano Reggiano-
  7. flak oppå. Her kan du bygge så mange etasjer du orker å spise.
  8. Pynt hver dessert med friske jordbær og mynte.

Tips: Pynt gjerne med spiselige blomster for ekstra farge.