Oppskrift på en annerledes dessert
Sprø deilige chips av salt parmesanost passer perfekt på toppen av den søte sjokolademoussen! Dette er den perfekte blanding av søtt og salt - og garantert en annerledes dessert mange ikke har smakt før. Lykke til!
Dette trenger du for å lage sjokolademousse med parmesanchips:
- 200 g mørk sjokolade
- 3 eggeplommer
- 3 dl kremfløte, pisket til krem 150 g Parmigiano Reggiano
- 1 kurv friske jordbær
- Frisk mynte
Slik gjør du:
- Smelt sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme.
- Vend inn den piskede kremen.
- Ha sjokolademoussen i en bolle og sett kjølig.
- Riv Parmigiano Reggiano i små rundinger på et brett med bakepapir. Stek i ovnen
- på 180 grader i 3-5 minutter til osten er smeltet og gyllen. Avkjøl chipsen.
- Legg en skje sjokolademousse på hver tallerken. Legg et Parmigiano Reggiano-
- flak oppå. Her kan du bygge så mange etasjer du orker å spise.
- Pynt hver dessert med friske jordbær og mynte.
Tips: Pynt gjerne med spiselige blomster for ekstra farge.