Parmigiano Reggiano
Søtt og salt:

Ganen din vil elske denne desserten!

© Parmigiano Reggiano / Jan Ivar Nykvist / Mats Dreyer

Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips

Visste du at den italienske osten kan brukes til mer enn bare pasta-topping?

3. januar 2019 av Merethe Hommelsgård

Oppskrift på en annerledes dessert

Sprø deilige chips av salt parmesanost passer perfekt på toppen av den søte sjokolademoussen! Dette er den perfekte blanding av søtt og salt - og garantert en annerledes dessert mange ikke har smakt før. Lykke til!

Dette trenger du for å lage sjokolademousse med parmesanchips:

  • 200 g mørk sjokolade
  • 3 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte, pisket til krem 150 g Parmigiano Reggiano
  • 1 kurv friske jordbær
  • Frisk mynte

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme.
  2. Vend inn den piskede kremen.
  3. Ha sjokolademoussen i en bolle og sett kjølig.
  4. Riv Parmigiano Reggiano i små rundinger på et brett med bakepapir. Stek i ovnen
  5. på 180 grader i 3-5 minutter til osten er smeltet og gyllen. Avkjøl chipsen.
  6. Legg en skje sjokolademousse på hver tallerken. Legg et Parmigiano Reggiano-
  7. flak oppå. Her kan du bygge så mange etasjer du orker å spise.
  8. Pynt hver dessert med friske jordbær og mynte.

Tips: Pynt gjerne med spiselige blomster for ekstra farge. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...