I stedet for å bruke kakesprøyte kan du fordele moussen på bunnene med en skje og en kniv.
Tid: 30 min. + 15 min. steketid
Antall porsjoner: 6
Her er ingrediensene:
Mandelbunner:
3 eggehviter
2 1⁄2 dl mandelmel 1 dl sukker
et par klyper salt
Solbærmousse:
1 dl kremfløte
100 g naturell kremost 1⁄2 dl konsentrert solbær saft
Pynt:
tørkede roseblader
Slik gjør du:
1.Sett ovnen på 175 °C varmluft. Pisk eggehvitene til et luftig skum med miksmaster. Bland forsiktig i mandelmel, sukker og salt. Bland videre til en glatt røre.
2.Smør røren utover et stekebrett dekket med bake papir, et rektangel på ca. 24 x 32 cm. Stek midt i ovnen i ca. 15 min. til bunnen har fått fin farge. La den avkjøles.
3. Solbærmousse: Pisk sammen fløte, kremost og sol bærsaft til en fast krem. Ha moussen over i to kake sprøyteposer, en med glatt og en med krøllete tut.
4. Skjær bunnen i 12 kvadrater på ca. 8 x 8 cm. Sprøyt glatte, runde kuler av mousse på halv parten av platene. Legg over den andre halvparten av mandel-bunnplatene, press litt ned og bruk en kakesprøyte med krøllete tut til å dekorere toppen. Pynt med ro seblader.
Tips: I stedet for tørkede rose blader kan du pynte med rosa strøssel eller hakkede nøtter.