© Helén Pe/Allt om Mat

Mandelbunner med solbærmousse

Hva er det beste du kan servere når du får besøk i sommer? Disse mandelbunnene med solbærmousse vil uten tvil få alle i sommerhumør.

12. juli 2019 av Cecilia Hansson

I stedet for å bruke kakesprøyte kan du fordele moussen på bunnene med en skje og en kniv.

Tid: 30 min. + 15 min. steketid 

Antall porsjoner:

Her er ingrediensene:

Mandelbunner:

3 eggehviter
2 1⁄2 dl mandelmel 1 dl sukker
et par klyper salt 

Solbærmousse:

1 dl kremfløte

100 g naturell kremost 1⁄2 dl konsentrert solbær­ saft

Pynt:

tørkede roseblader 

Slik gjør du:

1.Sett ovnen på 175 °C varmluft. Pisk eggehvitene til et luftig skum med miksmaster. Bland forsiktig i man­delmel, sukker og salt. Bland videre til en glatt røre. 

2.Smør røren utover et stekebrett dekket med bake­ papir, et rektangel på ca. 24 x 32 cm. Stek midt i ov­nen i ca. 15 min. til bunnen har fått fin farge. La den avkjøles.

3. Solbærmousse: Pisk sammen fløte, kremost og sol­ bærsaft til en fast krem. Ha moussen over i to kake­ sprøyteposer, en med glatt og en med krøllete tut. 

4. Skjær bunnen i 12 kvadrater på ca. 8 x 8 cm. Sprøyt glatte, runde kuler av mousse på halv parten av platene. Legg over den andre halvparten av mandel­-bunnplatene, press litt ned og bruk en kakesprøyte med krøllete tut til å dekorere toppen. Pynt med ro­ seblader. 

Tips: I stedet for tørkede rose­ blader kan du pynte med rosa strøssel eller hakkede nøtter. 

Kanskje er du også interessert i...