Det syrlige, røde bæret smaker perfekt i søte kaker og desserter - enten du bruker ferske, frosne eller hermetiske bær.
12 stk.
200 g hvetemel
50 g maisenna
3 ts bakepulver
2 egg
180 g brunt sukker
150 g smør, smeltet
2 ts vaniljesukker
200 g rømme
150–200 g tørkede tranebær
100 g melis
2 ss tranebærsaft
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 °C (180 °C varmluft) og legg papirformer i et muffinsbrett med plass til 12 små former.
2. Bland sammen mel, maisenna og bakepulver.
3. Visp eggene i en bolle for seg og rør nedi sukker, smeltet smør og vaniljesukker. Visp godt til sukkeret er oppløst. Ha i rømme og bland forsiktig nedi melblandingen. Ha til slutt i tranebærene og fordel røren i de 12 formene.
4. Stek midt i ovnen i 25–30 min. til overflaten er blitt gyllenbrun. Ta ut av ovnen og la muffinsene avkjøles i formen.
5. Rør melisen ut i tranebærsaften til passe tykkelse. Drypp over de kalde muffinsene, la glasuren stivne og server.