© Lina Eriksson /Allt om Mat og Getty Images

Julepyntet Red Velvet Cake

Imponer gjesten med den ultimate amerikanske klassikeren i myk fløyel.

1. desember 2015 av Gunilla von Heland

Denne kaken er en amerikansk klassiker, myk som fløyel. Med saftig, rød kakebunn med mild kakaosmak og hvit, syrlig ostekrem kommer den til å vekke begeistring på kaffebordet i julen.

 

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 60 min. + 30 min. steketid + 1 time avkjøling

Antall: 10-12 kakestykker

Kakebunn:

250 g hvetemel
½ ts salt
2 ss kakaopulver
113 g usaltet smør, romtemperert
300 g sukker
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
2,4 dl skummet kulturmelk
2 ss rød konditorfarge
1 ts hvit eddik
1 ts bakepulver

Ostekrem:

225 g kremost, romtemperert
225 g mascarpone, romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt
115 g melis, siktet
3,6 dl kremfløte, kjøleskapskald


Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader og sett risten midt i ovnen. Smør to like store springformer, Ø23 cm. Visp sammen mel, salt og kakaopulver i en bakebolle.
2. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser og pisk smøret mykt. Tilsett sukker og pisk videre i 2-3 minutter. Pisk inn ett egg om gangen. Skrap sidene av bakebollen slik at alt blandes. Tilsett vaniljeekstrakt og bland.
3. Mål opp kulturmelken, og tilsett konditorfarge. Sett kjøkkenmaskinen på lav hastighet, og bland inn vekselvis melblandingen (begynn med det tørre), og melkeblandingen. Gjør dette fordelt på tre omganger.
4. Rør sammen bakepulver og eddik i en liten kopp. Bland det inn i kakerøren med en gang brusingen har gitt seg. Vær rask med å fordele kakerøren i de to springformene. Jevn ut overflaten med en slikkepott eller baksiden av en skje. Stek midt i ovnen i 25-30 minutter.
5. La kakebunnene avkjøles i form på en rist de første ti minuttene, ta dem ut av formen og avkjøl til romtemperatur. Pakk hver kakebunn i plastfolie, og oppbevar i kjøleskap i minst en time, gjerne natten over. Dette gjør det enklere å ta på glasuren.
6. Pisk kremfløten stiv, og sett til side. Pisk kremost og mascarpone til en glatt røre. Tilsett sukker og vaniljesukker og bland. Vend inn den ferdig piskede kremen til sist.
7. Bruk en brødkniv og del hver kakebunn i to. Du har nå fire kakebunner som skal stables lagvis med krem. Begynn med en topp, som du legger på fatet opp ned. Fordel krem utover. Fortsett med å bygge kaken og smøre krem mellom lagene. Husk å porsjoner kremen sli at du har nok til å dekke toppen og sidene til slutt. Har du krem til overs, kan du lage noen myke kremtopper på kaken, slik vi har gjort her. Pynt med strøssel i julens farger og sølvkuler, eller bruk konditorfarge til å lage rød kokosmasse som du strør over.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...