© Lise Mari Stang-Jacobsen

Her er Taras jubileumskake!

Lises kokos- og sjokoladekake med espresso og salt karamell er så himla god at vi har vanskelig for å tro at den faktisk er sunnere enn kaker flest.

12. november 2015

 

Norges største kvinnemagasin Tara fyller 10 år i 2015, og ba leserne om å bake en jubileumskake til oss. Vinneren ble Lise Mari Stang-Jacobsen (35) fra Fredrikstad, som vant med denne sunne og lekkert presenterte kokos-og sjokoladekaken.

– Denne kaken er proppfull av gode smaker, fylt med masse frukt og bær og man kan kose seg med god samvittighet! sier Lise, som har nesten 20.000 følgere på sin Instagram-profil @hverdagslykkelise

Lise er utdannet kokk, jobber som matstylist og fotograf, og kaller seg selv en skikkelig matnerd.

– Jeg elsker ren mat laget fra bunnen av. Og jeg eksperimenterer mye på kjøkkenet og liker å lage en hel opplevelse med bilder og smaker, sier hun.

Vi gratulerer Lise med seieren!

 

Kokos- og sjokoladekake med espresso- og salt karamellkrem

Bruk en liten kaffekopp til måling.

 

Kakebunn:

1 kopp mandel eller havremel

1 kopp kokosblomstsukker eller lønnesirup

1 kopp rått kakaopulver

½ ts havsalt

2 ts bakepulver

4 shots espresso – kalde

6 egg

1 kopp kokosmelk

1 kopp kokosolje

Bland alt det tørre i en bolle. Visp eggene lett sammen med en gaffel og bland alt det våte i en annen bolle. Rør sammen det våte med det tørre. Smør tre små former (15 cm) og fordel røren. Stekes i 18-20 min på 200 grader.

 

Avkjøl bunnene.

 

Kremfyll:

1 kopp dadler som bløtlegges i 3-5 timer

2 ss kokosnøttolje

3 ss mandelsmør

3 ss lønnesirup

½ ts havsalt

2 shots espresso (avkjølt)

 

Blend alt sammen til en glatt krem og fordel mellom lagene og på toppen. Pynt med frukt og bær, og ha gjerne også bær mellom lagene.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...