Lekker kokos- og sjokoladekake uten hvete, melk og raffinert sukker

Lise Mari Stang-Jacobsen vant Taras store jubileumskakekonkurranse med denne lekre festkaken.

20. oktober 2015 av Marthe Reienes

Tara fyller 10 år, og vi ba leserne om å bake vår jubileumskake. Vi fikk inn mange fristende forslag. Vinnerkaken var lekkert presentert og i tillegg litt sunnere enn mange andre kaker, så dermed kan vi ta et stykke ekstra…

Vinneren selv, Lise Mari Stang-Jacobsen, er veldig fornøyd.

– Det var kjempegøy å bli valgt ut som vinner, og jeg gleder meg stort til en festaften med Tara! Håper mange vil bake denne kaken og kanskje få smaken på litt sunnere alternativer. Denne kaken er proppfull av gode smaker, fylt med masse frukt og bær og man kan kose seg med god samvittighet!

Lise er utdannet kokk og kaller seg selv en skikkelig matnerd.

– Jeg elsker ren mat laget fra bunnen av. Og jeg eksperimenterer mye på kjøkkenet og liker å lage en hel opplevelse med bilder og smaker, sier hun.

Vi gratulerer Lise med seieren!

Kokos- og sjokoladekake med espresso- og salt karamellkrem

 

Jeg bruker en liten kaffekopp til måling.

Kakebunn:

1 kopp mandel eller havremel

1 kopp kokosblomstsukker eller lønnesirup

1 kopp rått kakaopulver

½ ts havsalt

2 ts bakepulver

4 shots espresso – kalde

6 egg

1 kopp kokosmelk

1 kopp kokosolje

Bland alt det tørre i en bolle. Visp eggene lett sammen med en gaffel og bland alt det våte i en annen bolle. Rør sammen det våte med det tørre. Smør tre små former (15 cm) og fordel røren. Stekes i 18-20 min på 200 grader.

 

Avkjøl bunnene.

 

Kremfyll:

1 kopp dadler som bløtlegges i 3-5 timer

2 ss kokosnøttolje

3 ss mandelsmør

3 ss lønnesirup

½ ts havsalt

2 shots espresso (avkjølt)

 

Blend alt sammen til en glatt krem og fordel mellom lagene og på toppen. Pynt med frukt og bær. Jeg har også bær mellom lagene.

© Lise Mari Stang-Jacobsen

Seneste

Kanskje er du også interessert i...