pepperkakeboller
© Getty Images og Helén Pe/Allt om Mat

Har du hørt om pepperkakeboller?

Disse små kakene er rene julekonfekten og trenger ikke å stekes. Superenkle å lage og perfekt både som gave eller snacks til julefesten!

8. desember 2018 av Cecilia Hansson

Perfekt til jul

Pepperkakebollene lages ikke av hvetebakst som du kanskje først tenkte. Disse små konfektkulene trenger ikke stekes og er supre både som gave og som snacks til juleselskapet. Enkelt og veldig godt!

Slik lager du pepperkakeboller:

Pepperkakekrydder er en blanding av 3 deler malt kanel, og 1 del hver av malt ingefær, kryddernellik og kardemomme. Bland gjerne sammen et glass av krydderet på forhånd – det er godt til all slags julebakst.

Tid: 15 min.

Antall: ca. 30

3 dl havregryn

100 g smør

1 ½ dl melis

3 ss kakao

1 ts vaniljesukker

et par klyper salt

1 ½ ts pepperkakekrydder

Pynt:

100 g ristede og finhakkede hasselnøtter

Slik gjør du:

1. Ha samtlige ingredienser i en kjøkkenmaskin og miks sammen til en jevn deig.

2. Form deigen til små boller og rull dem i hasselnøttene. Oppbevares kjølig. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...