Frisk sommer dessert: Rosa marengsdrømmer med bær

Små, søte og luftige marengsdrømmer gjør hvem som helst glad.

Sommer dessert
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Slik lager du rosa marengsdrømmer med bær:

Geléfarge gir mer konsentrert farge enn vanlig matfarge. Det selges blant annet på nettet, gjør et søk.

Tid: 20 min. + 1 time i ovn.
Antall: 6–8 stk

  • ½ dl mandler
  • 3 eggehviter
  • 1 krm eddik eller ferskpresset sitron
  • 2 ¼ dl sukker
  • 1–2 krm rosa geléfarge

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 400 g blandede bær, for eksempel bringebær, jordbær, blåbær, solbær

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 100 grader. Finhakk mandlene.
  2. Pisk eggehviter med eddik til et luftig skum. Tilsett sukkeret, litt om gangen, mens du fortsetter å piske i 3–4 min.
  3. Tilsett geléfargen og vend forsiktig inn. Ha marengsmassen i en sprøytepose med rund, stor spiss.
  4. Sprøyt ut 6–8 bunner av marengsmassen, ca. 5 cm i diameter, på et stekebrett med bakepapir. Sprøyt rundt hver slik at det dannes runde skåler. Dryss over mandlene.
  5. Stek marengsdrømmene midt i ovnen i ca. 1 time, til de er helt tørre. Slå av ovnsvarmen og la dem stå i 2–3 timer med ovnsdøren litt på gløtt.
  6. Pisk kremen luftig med vaniljesukker. Sprøyt eller legg kremen i marengsskålene. Topp med bær.
Sommer dessert
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe