Frisk sommer dessert: Rosa marengsdrømmer med bær
Små, søte og luftige marengsdrømmer gjør hvem som helst glad.
Slik lager du rosa marengsdrømmer med bær:
Geléfarge gir mer konsentrert farge enn vanlig matfarge. Det selges blant annet på nettet, gjør et søk.
Tid: 20 min. + 1 time i ovn.
Antall: 6–8 stk
- ½ dl mandler
- 3 eggehviter
- 1 krm eddik eller ferskpresset sitron
- 2 ¼ dl sukker
- 1–2 krm rosa geléfarge
Fyll:
- 3 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
- 400 g blandede bær, for eksempel bringebær, jordbær, blåbær, solbær
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 100 grader. Finhakk mandlene.
- Pisk eggehviter med eddik til et luftig skum. Tilsett sukkeret, litt om gangen, mens du fortsetter å piske i 3–4 min.
- Tilsett geléfargen og vend forsiktig inn. Ha marengsmassen i en sprøytepose med rund, stor spiss.
- Sprøyt ut 6–8 bunner av marengsmassen, ca. 5 cm i diameter, på et stekebrett med bakepapir. Sprøyt rundt hver slik at det dannes runde skåler. Dryss over mandlene.
- Stek marengsdrømmene midt i ovnen i ca. 1 time, til de er helt tørre. Slå av ovnsvarmen og la dem stå i 2–3 timer med ovnsdøren litt på gløtt.
- Pisk kremen luftig med vaniljesukker. Sprøyt eller legg kremen i marengsskålene. Topp med bær.