© Petra Petterson

Ekstra sprø pepperkaker

Du kommer til å elske disse pepperkakene!

11. desember 2015 av Lina Eriksson/Allt om Mat

Disse pepperkakene bakes uten natron, noe som gjør dem ekstra sprø og gode.

 

Vanskelighetsgrad: ★ ★ 

Tid: 40 min. + 6–8 min. steketid + hviletid over natten

Antall: ca. 60 kaker

 

3 dl lys sirup

200 g mykt smør

3 dl sukker

1 lite egg

1 ss malt nellik

1  ½ ss malt kanel

1  ½ ss malt ingefær

1 ss malt kardemomme

ca. 1 liter hvetemel (600 g)

 

Slik gjør du:

1. Ha sirupen i en kasserolle og la den koke i ca. 3 min. under omrøring. Ta den vekk fra varmen og avkjøl.

2. Ha i alle ingrediensene og rør sammen til en glatt deig. Pakk deigen inn i plastfolie og la den stå kjølig over natten.

3. Sett ovnen på 175 °C. Kjevle ut deigen på et lett melet bakebord. Trykk ut figurer og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 6–8 min. til de har fått fin farge. La pepperkakene avkjøles på stekebrettet.

Kanskje er du også interessert i...