Ekstra sprø pepperkaker
Du kommer til å elske disse pepperkakene!
Disse pepperkakene bakes uten natron, noe som gjør dem ekstra sprø og gode.
Vanskelighetsgrad: **★ ★**
Tid: 40 min. + 6–8 min. steketid + hviletid over natten
Antall: ca. 60 kaker
3 dl lys sirup
200 g mykt smør
3 dl sukker
1 lite egg
1 ss malt nellik
1 ½ ss malt kanel
1 ½ ss malt ingefær
1 ss malt kardemomme
ca. 1 liter hvetemel (600 g)
Slik gjør du:
1. Ha sirupen i en kasserolle og la den koke i ca. 3 min. under omrøring. Ta den vekk fra varmen og avkjøl.
2. Ha i alle ingrediensene og rør sammen til en glatt deig. Pakk deigen inn i plastfolie og la den stå kjølig over natten.
3. Sett ovnen på 175 °C. Kjevle ut deigen på et lett melet bakebord. Trykk ut figurer og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 6–8 min. til de har fått fin farge. La pepperkakene avkjøles på stekebrettet.