Portugisisk pastéis de nata med brunost
© Ane Nordvik Hasselberg og Gro Nordvik Karlsen

Pastéis de Brunost - Brunostterter

Pastéis de nata er et klassisk portugisisk bakverk av sprø butterdeig og myk eggekrem. Prøv denne norske vrien med brunost!

25. oktober 2019 av Ane Nordvik Hasselberg og Gro Nordvik Karlsen

Pastéis de Brunost (Brunostterter)

I Lisboa lager de en fantastisk liten kake: Pastéis de Nata. Sprø butterdeig med deilig stekt eggekrem, toppet med litt kanel. Her er vår norske variant.

12 stk.

3 stk. butterdeigsplater (ferdigkjøpt, frossen) eller en rull fersk butterdeig

0,5 l vaniljebrunostkrem

en godt smurt muffinsform med 12 hull

Vaniljebrunostkrem

3 eggeplommer

1 ss vaniljesukker

50 g sukker

4 dl helmelk

30 g maisennamel

8 skiver brunost

Slik gjør du:

Lag vaniljebrunostkremen først: Varm opp melken i en kjele. Bland eggeplommene med vaniljesukker, sukker og maisennamel. Rør lett til alt er blandet. Hell den varme melken i eggeblandingen, pisk hele tiden. Hell alt tilbake i kjelen. Sett den over varmen igjen og rør mens den tykner. NB! Det skal ikke koke!!

Ta kasserollen av platen og rør inn brunosten. Hell kremen i en bolle, dekk den med plastfilm og avkjøl den.

Legg butterdeigsplatene til tining (ca. 15 minutter). Smør en muffinsform med 12 hull, godt med smør. Kjevle ut butterdeigen så den blir ca. dobbelt så lang. Del den i 12 like biter. Dersom ferdig fersk butterdeig brukes, deles den i 12 like deler.

Legg en del i hvert hull i muffinspannen og form den til, de skal være tette.

Fyll vaniljebrunostkrem i hvert hull så de blir 2/3 fulle. Stek dem midt i forvarmet ovn på 225 grader i ca. 25 minutter, til de blir gylne og vaniljebrunostkremen får hevet seg godt og blir brun. Ta formen ut av ovnen, og vent i minst fem minutter før du forsiktig tar dem ut av formen. Brunostkremen detter litt sammen. Tertene skal serveres lune, gjerne med et melisdryss.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...