Enten du har lyst på en sunn middagspai eller en deilig dessertpai – finner du oppskriften blant våre himmelske paier.
Pai til middag og dessert:

14 himmelske paier du må smake

Taras matblogger Fru Timian deler også sine beste tips for en vellykket pai!

2. mai 2016 av Marit Røttingsnes Westlie

Den beste paien er, uten tvil, den som har en flakete og sprø bunn! 

Og så vil vi helst at den beholder formen og ikke krymper når vi steker den. For å få til det, er det greit å ha noen enkle huskeregler.

Her deler Taras matblogger Marit Røttingsnes Westlie (Fru Timian) sine beste tips!


Slik lager du perfekt pai:

1. Bruk kjøleskapskaldt smør i deigen. ­Vannet, og ev. egget (som ofte brukes i tertedeiger), må også være helt kaldt.

2. Bland først sammen de tørre ingrediensene, inklusive smøret. Gjør det enten for hånd eller bruk en matprosessor.

3. Arbeid så lite som mulig med deigen mens du lager den. Når du har i væsken rører du, eller bruker knivene på matprosessoren så lite som mulig. Bare akkurat nok til at deigen samler seg.

4. Deigen må hvile og avkjøles når den er laget, før den kjevles ut. Den kan også gjerne avkjøles igjen før steking.

5. Ikke en kjøreregel, men et godt tips: Kjevle ut paibunnen mellom to lag bakepapir.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...