Oppskrift på morellsuppe med marengs
Tid: 1 time + avkjølingstid
Antall personer: 4
- 600 g moreller eller kirsebær
- 1⁄2 vaniljestang
- 5 dl vann
- 1 dl sukker
- 2 ss presset sitronsaft
Italiensk marengs:
- 1⁄2 dl + 1 ss sukker
- 4 ts vann
- 1 eggehvite
- Garnering:
- frisk mynte
- spiselige blomster
Slik gjør du:
- Rens, skyll og kjern ut morellene. Legg dem i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene og ha alt i kjelen. Tilsett vann og sukker og la det koke opp. La det putre under lokk i ca. 15 min. til morellene er myke. Mos dem lett før du siler dem gjennom en saftsil eller en finmasket sil. La suppen avkjøles før du setter den i kjøleskapet. Suppen skal være iskald, men ikke frossen.
- Italiensk marengs: Kok 1⁄2 dl sukker og vann, uten omrøring, til sukkerlaken har en temperatur på 130 °C. Stivpisk eggehviten i mellomtiden. Pisk inn 1 ss sukker når marengsen begynner å bli fast, og fortsett å piske til et hardt skum. Tilsett sukkerlaken mens du pisker kraftig, og fortsett å piske til marengsen er avkjølt.
- Fordel suppen i gjennomsiktige skåler eller stettglass, gjerne avkjølte. Form marengsen til «små egg» med to skjeer, og legg et egg i hvert glass. Pynt med frisk mynte og spiselige blomster.

© Lisa Björner