kald morellsuppe
© Lisa Björner

Iskald morellsuppe med italiensk marengs

En vakker og deilig dessert å servere på en varm sommerdag. Suppen skal være iskald ved servering.

16. august 2023 av Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman

Oppskrift på morellsuppe med marengs

Tid: 1 time + avkjølingstid

Antall personer: 4

  • 600 g moreller eller kirsebær
  • 1⁄2 vaniljestang
  • 5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 2 ss presset sitronsaft

Italiensk marengs:

  • 1⁄2 dl + 1 ss sukker
  • 4 ts vann
  • 1 eggehvite
  • Garnering:
  • frisk mynte
  • spiselige blomster

Slik gjør du:

  1. Rens, skyll og kjern ut morellene. Legg dem i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene og ha alt i kjelen. Tilsett vann og sukker og la det koke opp. La det putre under lokk i ca. 15 min. til morellene er myke. Mos dem lett før du siler dem gjennom en saftsil eller en finmasket sil. La suppen avkjøles før du setter den i kjøleskapet. Suppen skal være iskald, men ikke frossen.
  2. Italiensk marengs: Kok 1⁄2 dl sukker og vann, uten omrøring, til sukkerlaken har en temperatur på 130 °C. Stivpisk eggehviten i mellomtiden. Pisk inn 1 ss sukker når marengsen begynner å bli fast, og fortsett å piske til et hardt skum. Tilsett sukkerlaken mens du pisker kraftig, og fortsett å piske til marengsen er avkjølt.
  3. Fordel suppen i gjennomsiktige skåler eller stettglass, gjerne avkjølte. Form marengsen til «små egg» med to skjeer, og legg et egg i hvert glass. Pynt med frisk mynte og spiselige blomster.
Morellsuppe
© Lisa Björner

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...