© Bull Press

Kirsebær i konjakk

Lag en enkel julegave på glass.

1. desember 2015 av Bulls Press

Disse vidunderlige kirsebærene skal oppbevares i 2 måneder før de kan nytes. Husk å skrive det på lappen, så vet mottakeren at han har noe godt i vente.

 

Vanskelighetsgrad: 1

Tid: 30 minutter

Mengde: 4 små glass

 

1 kg kirsebær

330 g sukker

5 dl konjakk

1 appelsin, skallet skåret i tynne strimler

2 stjerneanis

 

Slik gjør du:

1. Vask og tørk kirsebærene, og fjern stilker og steiner.

2. Ha sukker og konjakk i en bolle, og rør godt.

3. Fordel kirsebær, appelsinskall og stjerneanis på 4 steriliserte sylteglass på ca. 3½ dl, og hell over konjakk- og sukkerblandingen slik at kirsebærene blir helt dekket. Skru på lokket, og rist godt på glassene slik at sukkeret blir oppløst. Sett på etikett med navn og dato.

4. Oppbevar kirsebærene på et mørkt og kjølig sted i minst 2 måneder. Oppbevar i kjøleskap etter åpning. Kan serveres sammen med f.eks. vaniljeis som dessert.

 

TIPS: Fryste kirsebær trenger ikke å tines først.

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...