Vietnamesiske fiskekaker med nudelwok
I stedet for woksaus til fiskekakene kan du servere litt rømme blandet med sesamolje og japansk soyaolje.
Tid: 20 min
Porsjoner: 4
600 g hvit fisk, f.eks. torsk
450 g asiatiske wokgrønnsaker
200 g eggnudler
1 stilk sitrongress
2 lime
1 egg
1 dl woksaus, gjerne thailandsk
rapsolje, salt, kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Tin wok-grønnsakene. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
2. Finhakk sitrongresset. Skyll limen godt i lunkent vann. Riv skallet og press saften fra 1 lime, spar den andre til å presse over woken.
3. Skjær fisken i biter. Bland i en kjøkkenmaskin med sitrongress og limeskall. Ta blandingen over i en bolle og rør inn egg, 1 ts salt og 1 klype pepper. Form til 8 fiskekaker med lett fuktige hender, legg dem på en vannskylt skjærefjøl. Stek kakene i 2 ss olje i ca. 2 min. på hver side.
4. Wok grønnsakene med 1 ss olje til, og tilsett ½ ts salt og en klype pepper før du rører om. Bland grønnsakene med nudlene. Server nudelwoken og woksausen til fiskebiffene. Bruk limen du sparte og press over retten. Ca. 500 kcal per porsjon, 17 g fett, 38 g protein, 48 g karbohydrater