Urtefylt porchetta servert med ovnsbakte poteter
Den gode urtesmaken sammen med den salte pancettaen gir en helt vidunderlig smak til svinekjøttet.
Slik lager du urtefylt porchetta servert med ovnsbakte poteter og rødløk:
Den gode urtesmaken sammen med den salte pancettaen gir en helt vidunderlig smak til svinekjøttet.
Tid: 20 min. + 2 timer og 15 min. steketid
Antall porsjoner: 6
- 1 kilo benfri slagside av svin (porchetta)
- ½ ts salt
- 1 krm kvernet svart pepper
- 2 + 3 rosmarinstilker
- 1 hvitløkfedd
- 1 sitron, revet skall
- 1 dl grovhakket bladpersille
- 100 g skivet pancetta
- 2 ss olivenolje
- 1 hel hvitløk
- 300 g små tomater på stilk
Tomatsaus:
- 1 løk
- 1 ss olivenolje
- ½ ss sukker
- 2 bokser hele tomater (à 400 g)
- 1 ts salt
- 2 krm kvernet svart pepper
Potet- og rødløksalat:
- 1 kilo småpoteter
- 3 rødløk
- 1 ts salt
- 1 krm kvernet svart pepper
- 2 ss olivenolje
- 100 g ruccola
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 125 °C. Rens og skjær et langsgående snitt i slagsiden slik at den kan brettes ut til et stort stykke kjøtt. Krydre med salt og pepper på begge sider.
- Plukk blader fra 2 stilker rosmarin og fin hakk dem. Skrell og finhakk hvitløkfeddet. Bland rosmarin, hvitløk, sitronskall og persille. Fordel blandingen på kjøttet. Legg pancetta over. Rull sammen og bind sammen porchettaen med stekesnor.
- Varm opp en stekepanne med olje. Brun rullen på alle sider. Legg kjøttet i en ildfast form og stikk et termometer inn i midten av kjøttet. Fordel hele rosmarinstilker og hvitløkfedd med skall over og rundt kjøttet.
- Stek midt i ovnen til kjernetemperaturen er 70 °C, ca. 2 timer og 15 min. Legg toma tene ved siden av kjøttet når det g jenstår ca. 10 min. av steketiden.
- Ta ut porchettaen og pakk den inn i aluminiumsfolie. Hev ovnstemperaturen til 250 °C.
- Tomatsaus: Skrell og finhakk løken. Stek den i olje i ca. 5 min. Tilsett sukker, tomater, salt og pepper og la det koke sammen uten lokk i ca. 10 min.
- Potetsalat: Skyll og del potetene. Skrell og del rødløken. Legg potet og løk i en lang panne. Dryss salt og pepper over. Ringle olje over. Stek midt i ovnen til potetene er møre, ca. 20–30 min.
- Skjær porchettaen i skiver. Fordel ruccola over potetsalaten og server med tomatsaus.