Tandoorikylling med nanbrød penslet med rødløks- og hvitløksolje
Marinert i yoghurt og med masse herlige smaker av forskjellige krydder er dette en populær rett i hele verden.
Tandoorikylling med nanbrød penslet med rødløks- og hvitløksolje
Det er mange typer krydderblandinger på markedet, og noen kan inneholde salt, så vær forsiktig før du tilsetter salt til kyllingen. Kyllingen kan også stekes i ovn, 225 °C i 10 min.
Tid: ca. 20 min.
Porsjoner: 4
500 g kyllingfilet
3 ss tandoori-krydderblanding
½ dl + 1 ½ dl yoghurt naturell
4 nanbrød (130 g)
1 liten rødløk
1 hvitløksfedd
2 hjertesalat
rapsolje, salt, kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Skjær kyllingen i ca. 2 x 2 cm biter. Bland kyllingen med ½ dl yoghurt, tandoorikrydder og 1 ts salt i en bolle. La stå i ca. 10 min. Stek kyllingen i en panne med 1 ss olje i ca. 5 min. til kyllingen er gjennomstekt.
2. Skrell og finhakk rødløk og hvitløk. Bland løken med 2 ss olje, ½ ts salt og 1 klype pepper. Legg nanbrødene på et stekebrett med bakepapir. Pensle oljen på brødene og varm dem midt i ovnen i ca. 5 min.
3. Bland 1 ½ dl matyoghurt med 2 krm salt og 1 krm pepper. Server kyllingen med naanbrød, yoghurt og salat.
Ca. 600 kcal per porsjon, 18 g fett, 43 g protein, 66 g karbohydrater
