Klassiske smaker får friskt selskap av kålrot i denne enkle paien
Kålrot smaker litt søtt og blir prikken over i-en i denne paien som er bakt med fullkornsmel
Tid: 30 min.+ 20 min. i fryser + 45 min. i ovn
Til: 4 pers
- 150 g smør
- 2 dl sammalt hvete
- 1 ½ dl fullkornsmel
- 1 krm salt
- 2 ss vann, kaldt
Pensling:
- 1 egg
Fyll:
- ½ kålrot (300 g)
- 1 ss olivenolje
- 1 krm + 1 krm salt
- 100 g pancetta
- 125 g prästost
- 2 ts fennikelfrø
- 3 egg
- 3 dl melk
Salat:
- 200 g cherry
- tomater
- 2 sjalottløk
- 65 g bladsalat
- 1 ss olivenolje
- 1 ss rødvinseddik
- ½ krm salt
Slik gjør du:
- Bland sammen smør, mel og salt i en foodprosessor. Tilsett vannet og arbeid raskt sammen til en deig.
- Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Trykk ut deigen i en paiform, ca. 10 x 40 cm. Skjær bort overflødig deig på toppen av kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i fryseren i ca. 20 min. for å forhindre at deigen glir ned under steking. Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pensle paiskallet med pisket egg. Forstek midt i ovnen i ca. 15 min. Senk ovnstemperaturen til 175 grader.
- Fyll: Skrell kålrot og skjær i terninger. Stek dem i olje til de mykner. Krydre med 1 krm salt. Skjær pancettaen i strimler. Riv osten. Knus fennikelfrøene i en morter. Visp sammen egg, melk, fennikelfrø og 1 krm salt. Tilsett osten.
- Legg kålrot i paiskallet og strø over pancettaen. Hell over eggeblandingen. Stek midt i ovnen i ca. 30 min., til paien har fått fin farge og eggeblandingen har stivnet.
- Salat: Skjær tomatene i båter. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Bland to mater, løk og salat. Hell over olje og rødvinseddik og krydre med salt.