Ingredienser:
For 6 personer.
10 Skiver Bacon
1 Bunt Koriander, fersk
1 knivs. Pepper, kvernet
1/2 ts. Havsalt
5 dl Bønner, svarte, hermetiske
2 ts. Chilipudder
2 ts. Worcestersaus
2 ss. Tomatpuré
3 dl Tomat, hakket, tetrapak
5 dl Hønsebuljong
6 stk Hvitløk, fedd
2 stk. Rødløk
1/2 stk. Sitron, saft
Slik lager du svart bønnegryte:
1. Skjær bacon i småbiter og stek det i 1 ss smør i en dyp jernpanne eller en jerngryte. Stek på medium temperatur i 5 minutter, til baconet begynner å slippe fett ut i pannen.
2. Tilsett hakket løk og surr videre under omrøring i 5 minutter.
3. Tilsett hakket hvitløk og surr videre i 2 minutter.
4. Løs opp 1 buljongterning i 5 dl kokt vann, eller bruk 5 dl kylling/okse kraft. Slå kraften, hakkede tomater, tomatpure, Worcestersaus og chilipulver oppi gryten. Rør inn bønnene og varm opp til kokepunktet.
5. La gryten småkoke i 5 minutter.
6. Smak til med salt og pepper og rør inn grovhakket, fersk koriander og sitronsaft ved servering.
7. Garnityr: Finhakket vårløk, rødløk, rømme, revet hard hvitost f.eks. parmesan
Velbekomme!