© Berit Nordstrand

Sunn bønnegryte

Svarte bønner passer både i gryteretter, supper og i salater, og det inneholder mye fiber som gir deg en deilig metthetsfølelse og et stabilt blodsukker.

10. mars 2019 av Berit Nordstrand

Ingredienser:

For 6 personer. 


10 Skiver Bacon

1 Bunt Koriander, fersk

1 knivs. Pepper, kvernet

1/2 ts. Havsalt

5 dl Bønner, svarte, hermetiske

2 ts. Chilipudder

2 ts. Worcestersaus

2 ss.  Tomatpuré

3 dl Tomat, hakket, tetrapak

5 dl Hønsebuljong

6 stk Hvitløk, fedd

2 stk. Rødløk

1/2 stk. Sitron, saft


Slik lager du svart bønnegryte:

1. Skjær bacon i småbiter og stek det i 1 ss smør i en dyp jernpanne eller en jerngryte. Stek på medium temperatur i 5 minutter, til baconet begynner å slippe fett ut i pannen.

2. Tilsett hakket løk og surr videre under omrøring i 5 minutter.

3. Tilsett hakket hvitløk og surr videre i 2 minutter.

4. Løs opp 1 buljongterning i 5 dl kokt vann, eller bruk 5 dl kylling/okse kraft. Slå kraften, hakkede tomater, tomatpure, Worcestersaus og chilipulver oppi gryten. Rør inn bønnene og varm opp til kokepunktet.

5. La gryten småkoke i 5 minutter.

6. Smak til med salt og pepper og rør inn grovhakket, fersk koriander og sitronsaft ved servering.

7. Garnityr: Finhakket vårløk, rødløk, rømme, revet hard hvitost f.eks. parmesan


Velbekomme!



Seneste

Kanskje er du også interessert i...