Sunn bønnegryte

Svarte bønner passer både i gryteretter, supper og i salater, og det inneholder mye fiber som gir deg en deilig metthetsfølelse og et stabilt blodsukker.

© Berit Nordstrand

Ingredienser:

For 6 personer.

10 Skiver Bacon

1 Bunt Koriander, fersk

1 knivs. Pepper, kvernet

1/2 ts. Havsalt

5 dl Bønner, svarte, hermetiske

2 ts. Chilipudder

2 ts. Worcestersaus

2 ss. Tomatpuré

3 dl Tomat, hakket, tetrapak

5 dl Hønsebuljong

6 stk Hvitløk, fedd

2 stk. Rødløk

1/2 stk. Sitron, saft

Slik lager du svart bønnegryte:

  1. Skjær bacon i småbiter og stek det i 1 ss smør i en dyp jernpanne eller en jerngryte. Stek på medium temperatur i 5 minutter, til baconet begynner å slippe fett ut i pannen.

  2. Tilsett hakket løk og surr videre under omrøring i 5 minutter.

  3. Tilsett hakket hvitløk og surr videre i 2 minutter.

  4. Løs opp 1 buljongterning i 5 dl kokt vann, eller bruk 5 dl kylling/okse kraft. Slå kraften, hakkede tomater, tomatpure, Worcestersaus og chilipulver oppi gryten. Rør inn bønnene og varm opp til kokepunktet.

  5. La gryten småkoke i 5 minutter.

  6. Smak til med salt og pepper og rør inn grovhakket, fersk koriander og sitronsaft ved servering.

  7. Garnityr: Finhakket vårløk, rødløk, rømme, revet hard hvitost f.eks. parmesan

Velbekomme!