© Ulrika Pousette/Allt om Mat

Stekt ris med egg og reker

Kok risen kvelden før, etter anvisningen på emballasjen, og oppbevar den i kjøleskapet.

8. mars 2019 av Theresa Larsson og Petra Pettersson

Måltid for 4 personer

Ingredienser

1 stk. løk

2 ss. soya

2 ss. lime saft

9 dl jasminris, kokt

500 wokblanding, fryst

1 ss. sambal badjak

1 ss. rapsolje

1/2 dl rapsolje

4 stk. egg

1 fedd hvitløk

500 reker, med skal

Slik lager du stekt ris

Sambal badjak er en indonesisk chilisaus som fås kjøpt på asiatiske butikker eller velassorterte supermarked.

Hvis du ønsker en vegansk vri på retten, kan du erstatte rekene med tofu.

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

2. Visp eggene lett sammen i en skål. Varm opp 1 ss olje i en stekepanne og ha i eggene. Rør til eggene er kremete. Krydre med 1 krm salt. Ha eggene over på en tallerken.

3. Stek løk og hvitløk i ½ dl olje i ca. 1 min. i en wok eller stekepanne. Tilsett sambal badjak og grønnsaker. Wok i ca. 3 min.

4. Rør inn kokt ris og wok i ytterligere ca. 3 min. Rør inn eggerøren.

5. Smaksett risen med limesaft og soyasaus. Vend inn rekene og la dem bli gjennomvarme.

6. Server med hakket koriander og lime til å presse over.

Kanskje er du også interessert i...