Måltid for 4 personer
Ingredienser
1 stk. løk
2 ss. soya
2 ss. lime saft
9 dl jasminris, kokt
500 wokblanding, fryst
1 ss. sambal badjak
1 ss. rapsolje
1/2 dl rapsolje
4 stk. egg
1 fedd hvitløk
500 reker, med skal
Slik lager du stekt ris
Sambal badjak er en indonesisk chilisaus som fås kjøpt på asiatiske butikker eller velassorterte supermarked.
Hvis du ønsker en vegansk vri på retten, kan du erstatte rekene med tofu.
1. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
2. Visp eggene lett sammen i en skål. Varm opp 1 ss olje i en stekepanne og ha i eggene. Rør til eggene er kremete. Krydre med 1 krm salt. Ha eggene over på en tallerken.
3. Stek løk og hvitløk i ½ dl olje i ca. 1 min. i en wok eller stekepanne. Tilsett sambal badjak og grønnsaker. Wok i ca. 3 min.
4. Rør inn kokt ris og wok i ytterligere ca. 3 min. Rør inn eggerøren.
5. Smaksett risen med limesaft og soyasaus. Vend inn rekene og la dem bli gjennomvarme.
6. Server med hakket koriander og lime til å presse over.