salat med kantarell oppskrift
© Anna Skoog

Smakskombinasjonen i denne salaten vil gjøre deg hekta

Smørstekte kantareller med en kremete saltsyrlig ost og syltet løk i en luksuriøs salat.

2. september 2022 av Sophie Berlin

Tid: 30 min.
Antall porsjoner:

4 skiver grovt surdeigsbrød
2 ss + 2 ss olivenolje
2 krm + 1 ts salt
4 stilker stangselleri
500 g kantareller
1 hvitløksfedd
2 ss smør
1 ts timian
1 krm kvernet svart pepper
200 g aspargesbønner
1 friséesalat
70 g feltsalat
1 ss presset sitronsaft
450 g chèvre
3 ss flytende honning 

Syltet rødløk:
2 rødløker
½ dl klar eddik
1 dl sukker
2 dl vann

Slik gjør du: 

  1. Sett ovnen på 275 °C. Skjær skorpen av brødet, og skjær det i biter, ca. 2 x 2 cm. Stek brødbitene i 2 ss olje til de er gylne og sprø. Krydre med 2 krm salt. 
  2. Syltet rødløk: Skrell løken og skiv den tynt, gjerne på et mandolinjern. La løken ligge i iskaldt vann i ca. 5 min. Bland sammen alle ingrediensene til eddiklaken. Sil løken og legg den i laken i 10 min. 
  3. Rens og skjær stangsellerien i tynne skiver, og legg dem i iskaldt vann. Sil rett før servering. 
  4. Rens kantarellen. Skrell og finhakk hvitløken. Stek sopp og hvitløk i smør. Krydre med timian, 1 ts salt og pepper. 
  5. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 2–3 min. Ta opp og avkjøl dem i iskaldt vann. 
  6. Vask og tørk salatene. Fordel på fire tallerkener eller på et stort fat. Ringle 2 ss olje og sitronsaft over og vend inn i salaten. 
  7. Del osten i 4. Legg osten over på et stekebrett dekket med bakepapir. Varm osten midt i ovnen i 5–7 min. til den begynner å få farge. 
  8. Fordel aspargesbønner, stangselleri og sopp oppå salaten. Topp med varm geitost. Ringle honning over osten og dryss krutonger over. Server med syltet rødløk.
oppskrift salat med kantarell
© Anna Skoog

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...