Smakfull pizza: Pizza ai cantarelli

Pizza ai cantarelli er en deilig høstpizza som må lages i kantarellsesongen

Pizza med kantareller
© Kagge Forlag/Ole Walter Jacobsen

Slik lager du pizza ai cantarelli:

Dette trenger du:

  • 70 g ferske kantareller
  • 25 g tørket steinsopp
  • ½ glass tørr hvitvin
  • 50 g mozzarella fior di latte
  • 30 g mascarpone
  • en liten neve revet pecorino romano
  • 1–2 hvitløkfedd
  • en god neve bladpersille
  • extra virgin olivenolje

Forberedelser

Rens kantarell. Legg den tørkede steinsoppen i romtemperert vann. La den ligge i 20 minutter, før du drenerer den i en sil. Finhakk hvitløk og persille, og stek dette i en stekepanne med olivenolje. Tilsett så kantareller og steinsopp, og stek til de er blitt tørre. Hell over hvitvin. La dette putre i ca. 15 minutter, til vinen er redusert og soppen er myk og god. Dryss over frisk persille.

Pizzabenken

  1. Åpne deigen og legg på en blanding av mozzarella og mascarpone som en base.
  2. Husk å unngå å legge noe på de ytterste centimeterne på deigen. Dette vil gjøre at pizzaen får en hevet og sprø skorpe.
  3. Legg på soppmiksen, og stek pizzaen i en forvarmet pizzaovn på 400 °C i
  4. 2 minutter, eller i en elektrisk ovn med pizzastein på 300 °C med over- og undervarme og vifte i 5 minutter.

Garnering

Når pizzaen er ute av ovnen, dryss over finrevet pecorino romano og hakket bladpersille. Avslutt med en filo d’olio.

Pizza med kantareller
© Kagge Forlag/Ole Walter Jacobsen