Smakfull pizza: Pizza ai cantarelli
Pizza ai cantarelli er en deilig høstpizza som må lages i kantarellsesongen
Slik lager du pizza ai cantarelli:
Dette trenger du:
- 70 g ferske kantareller
- 25 g tørket steinsopp
- ½ glass tørr hvitvin
- 50 g mozzarella fior di latte
- 30 g mascarpone
- en liten neve revet pecorino romano
- 1–2 hvitløkfedd
- en god neve bladpersille
- extra virgin olivenolje
Forberedelser
Rens kantarell. Legg den tørkede steinsoppen i romtemperert vann. La den ligge i 20 minutter, før du drenerer den i en sil. Finhakk hvitløk og persille, og stek dette i en stekepanne med olivenolje. Tilsett så kantareller og steinsopp, og stek til de er blitt tørre. Hell over hvitvin. La dette putre i ca. 15 minutter, til vinen er redusert og soppen er myk og god. Dryss over frisk persille.
Pizzabenken
- Åpne deigen og legg på en blanding av mozzarella og mascarpone som en base.
- Husk å unngå å legge noe på de ytterste centimeterne på deigen. Dette vil gjøre at pizzaen får en hevet og sprø skorpe.
- Legg på soppmiksen, og stek pizzaen i en forvarmet pizzaovn på 400 °C i
- 2 minutter, eller i en elektrisk ovn med pizzastein på 300 °C med over- og undervarme og vifte i 5 minutter.
Garnering
Når pizzaen er ute av ovnen, dryss over finrevet pecorino romano og hakket bladpersille. Avslutt med en filo d’olio.