Denne pizzaen kommer fra en idé om å balansere alle smakene vi elsker
Tanken bak ideen er balansen mellom det salte, det røkte, det syrlige, det søte og det bitre.
I tillegg er teksturene på denne pizzaen en blanding av det knasende og det kremete. Det knasende fra valnøttene og pizzaskorpen, og det kremete dannet av mozzarellaen og mascarponen. Mascarpone under varmebehandling skaper et nett som binder alle smakene sammen. Alle ingrediensene er like viktige, da de til sammen utgjør den berømte balansen i en pizza principessa.
Oppskrift på pizza principessa:
Dette trenger du:
- 50 g mozzarella fior di latte
- 3 ss (30 g) mascarpone
- 5 skiver speck fra Alto Adige
- 6 valnøtter
- 1 ts akasiehonning
- en neve ruccola
- en håndfull revet parmigiano reggiano
Pizzabenken
- Åpne deigen og ha på mozzarellaen. Legg ss mascarpone over tre steder på pizzaen i en trekant-formasjon. Dette vil smelte inn over bunnen. Legg på 5 skiver speck.
- Stek i en forvarmet pizzaovn på 400 °C i 2 minutter, eller i en elektrisk ovn med pizzastein på 300 °C med over- og undervarme og vifte i 5 minutter.
Garnering
Ute av ovnen: Legg på valnøttene, og la 1 ts akasiehonning renne fra skjeen i en spiral mot midten av pizzaen. Unngå å få honning på skorpen. Avslutt ved å legge på ruccola og et dryss revet parmigiano reggiano.