Slik lager du labneh med pitabrød, aubergine og granateple
Hjemmelaget pitabrød med labneh tar litt tid, men kan fint lages på forhånd. Pitabrødene kan fryses, og labnehen lager seg selv.
Oppskrift på hjemmelaget pitabrød ,ed labneh, aubergine og granateple:
Tid: 40 min. + 2 døgn i kjøleskapet + ½ time hevetid + 33 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4
- 500 g gresk eller tyrkisk yoghurt
- 1 ts salt
- 1 ss flytende honning, g jerne akasie
- 1 dl granateplekjerner
Pitabrød:
- 25 g fersk gjær
- 5 dl vann
- ca. 11 dl hvetemel (690 g)
- 1 ss olivenolje
- 2 ts salt
- 1 ts sukker
Aubergine:
- 1 aubergine
- 2 ss olivenolje
- 1 ts flaksalt
- Tilbehør:
- 50 g urtemarinerte oliven
Slik gjør du:
- Rør sammen yoghurt og salt. Ha yoghurten over i en sil kledd med et rent kjøkkenhåndkle. La den stå og renne av over en bolle i kjøleskapet i 2 døgn.
- Pitabrød: Løs opp g jæren i vannet. Tilsett mel, litt om gangen, og deretter olje, salt og sukker. Elt til en smidig deig i en kjøkkenmaskin i 10–15 min. Trill ut deigen til boller, og la dem hvile i ca. 10 min. under et kjøkkenhåndkle, slik at de ikke tørker ut.
- Kjevle ut bollene til mindre runde «pizzaer», ca. ½ cm tykke, på en lett melet arbeidsflate. Legg pita brødene på stekebrett dekket med bakepapir. Dryss litt mel over dem. Dekk dem med bakepapir og der etter kjøkkenhåndkle. La dem heve i romtemperatur i ca. 1 ½ time.
- Sett ovnen på 250 °C. Stek pitabrødene midt i ovnen i omganger, i ca. 8 min. til de har fått en lett lys farge. La dem avkjøles på rist. Legg dem deretter i brødposer slik at de ikke tørker ut.
- Aubergine: Skjær auberginen i avlange båter. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og vend dem med olje. Krydre med flaksalt, og bak dem midt i ovnen i ca. 25 min. til de har fått fin farge.
- Ringle honning over labnehen og dryss granat eplekjerner over. Server labnehen med pitabrød, aubergine og oliven