Slik lager du hvit bønnesuppe med olivenolje og salamichips
Så enkelt og så godt! Velg en litt pepperaktig olivenolje å ringle over suppen. Server den med salamichips, oliven, ferdigkjøpte grissini og focaccia.
Oppskrift på hvit bønnesuppe med olivenolje og salamichips:
Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 6
- 1 boks hvite bønner (400 g)
- 1 løk
- 1 hvitløkfedd
- 1 ss olivenolje
- 2 hønse buljongterninger
- 5 dl vann
- 1 dl kremfløte
- ½ ts salt
- 1 krm kvernet svart pepper
Tilbehør:
- 50 salamiskiver
- olivenolje
- 300 g oliven
Slik gjør du:
- Skyll bønnene i kaldt vann. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i olje i ca. 3 min. i en kjele. Tilsett bønner, buljongterninger og vann. La det koke i ca. 5 min. Tilsett fløten. Blend til en glatt suppe med en stavmikser.
- Sett ovnen på 100 °C varmluft. Legg salami skivene på et stekebrett dekket med bakepapir. La dem tørke midt i ovnen i ca. 20 min.
- Ringle olivenolje over suppen. Server den med salamichips, oliven og brød.