Slik lager du hvit bønnesuppe med olivenolje og salamichips

Så enkelt og så godt! Velg en litt pepperaktig olivenolje å ringle over suppen. Server den med salamichips, oliven, ferdigkjøpte grissini og focaccia.

Hvit bønnesuppe med salami chips
© Ulla Karlström

Oppskrift på hvit bønnesuppe med olivenolje og salamichips:

Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 6

  • 1 boks hvite bønner (400 g)
  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 2 hønse buljongterninger
  • 5 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • ½ ts salt
  • 1 krm kvernet svart pepper

Tilbehør:

  • 50 salamiskiver
  • olivenolje
  • 300 g oliven

Slik gjør du:

  1. Skyll bønnene i kaldt vann. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i olje i ca. 3 min. i en kjele. Tilsett bønner, buljongterninger og vann. La det koke i ca. 5 min. Tilsett fløten. Blend til en glatt suppe med en stavmikser.
  2. Sett ovnen på 100 °C varmluft. Legg salami skivene på et stekebrett dekket med bakepapir. La dem tørke midt i ovnen i ca. 20 min.
  3. Ringle olivenolje over suppen. Server den med salamichips, oliven og brød.
Hvit bønnesuppe med salamichips

Hvit bønnesuppe med olivenolje og salamichips.

© Ulla Karlström