I en bygd i Møre og Romsdal lages det sekkepose av kvernet kjøtt, poteter og løk som er trukket lenge i vann, liggende i en pose. Vi har fått oppskriften fra Jarle Aabø, som igjen har oppskriften fra Vistdalens sekkeposeekspert. Han forteller i påmeldingen til Tara Smaks tradisjonsmatkonkurranse:
"Sekkepose (sekkjepåse) er Norges minst kjente tradisjonelle matrett. Den tilhører de urnorske middagsrettene som lutefisk, ribbe, pinnekjøtt og rakefisk. Sekkepose er uløselig knyttet til Møre og Romsdalsbygda Vistadalen og de 300 som bor der. Hver sommer arrangerer Vistdalen den store sekkeposefestivalen. Det finnes mange veier til den perfekte sekkeposen. En av disse veiene er oppskriften til Kari Gyldenskog. Hun har laget flere tusen sekkeposer og til stor glede for alle de som har fått lov til å smake."
Kari Gyldenskogs sekkepose (sekkjepåse)
1,3 kilo lettsaltet svineknoke med kjøtt, fett og svor
400 gram kjøttdeig
2 kilo poteter
2 løk
150 gram bacon
1. Svinesvoren forvelles i vann i fem minutter så den blir lettere å male opp. Ta vare på kraften.
2. Alt males i kjøttkvern. Blandes deretter grundig med pepper.
3. Blandingen stappes i pose av lerret, pergament eller plast. Kokes/trekkes i nærmere en time og 30 minutter.
4. Kok gulerøtter og kålrabi i forvellingsvannet (se punkt 1).
Sekkepose serveres med smør og flatbrød.