Marokkanske lammekjøttboller
Server et stort fat kjøttboller og couscoussalat, og se smilene bre seg rundt bordet.
Lammekjøttboller med smak av spisskummen og harissa. Serveres med en couscoussalat med stekte grønnsaker og tørket frukt. Harissa er en krydderblanding fra Nord-Afrika som kan kjøpes enten tørr eller som en pasta på glass.
Marokkanske lammekjøttboller
Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 1 time
Mengde: 4 porsjoner
500 g lammekjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 ts harissa
1 ts spisskummen
1 egg
salt og nymalt svart pepper
1 ss olivenolje
Couscous:
4 gulrøtter
4 gule beter
4 pastinakk
1 rødløk
2 ss olivenolje
1 ts + ½ ts salt
nymalt svart pepper
3 dl vann
3 dl couscous
½ dl rosiner
6 tørkede aprikoser
2 ss presset sitronsaft
1 dl finhakket bladpersille
1 dl finhakket frisk mynte
Rødkålsalat:
300 g rødkål
2 ss presset sitron
2 ss olivenolje
1 ss flytende honning
salt
Tilbehør:
tyrkisk yoghurt
Slik gjør du:
1. Skrell og finriv hvitløken. Bland kjøttdeig med hvitløk, harissa, spisskummen og egg. Krydre med ca.
1 ts salt og nymalt pepper. Arbeid alt godt sammen til en glatt deig. Form deigen til kjøttboller. Stek dem jevnt brune i olje i ca. 10–12 min.
2. Couscous: Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær gulrøtter, gulbeter og pastinakk i terninger. Skrell og skjær rødløken i båter. Bland rotfrukter og løk med olje i en ildfast form. Krydre med ca. 1 ts salt og noen omganger med nymalt pepper. Stek midt i ovnen i ca. 30 min.
3. Kok opp vannet, ha i ½ ts salt og hell det over couscousen i en bolle. La det stå i 5 min. Rør deretter godt rundt med en gaffel. Bland couscousen med de stekte grønnsakene.
4. Hakk aprikosene og bland dem med couscous, rosiner og sitronsaft. Ha i persille og mynte rett før servering.
5. Kålsalat: Skjær kålen i tynne strimler med ostehøvel og bland med sitronsaft, olje, honning og salt. La det stå i ca. 15 min.
6. Varm opp kjøttbollene og server sammen med couscous, rødkålsalat og yoghurt.