Lammekjøttboller med smak av spisskummen og harissa. Serveres med en couscoussalat med stekte grønnsaker og tørket frukt. Harissa er en krydderblanding fra Nord-Afrika som kan kjøpes enten tørr eller som en pasta på glass.
Marokkanske lammekjøttboller
Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 1 time
Mengde: 4 porsjoner
500 g lammekjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 ts harissa
1 ts spisskummen
1 egg
salt og nymalt svart pepper
1 ss olivenolje
Couscous:
4 gulrøtter
4 gule beter
4 pastinakk
1 rødløk
2 ss olivenolje
1 ts + ½ ts salt
nymalt svart pepper
3 dl vann
3 dl couscous
½ dl rosiner
6 tørkede aprikoser
2 ss presset sitronsaft
1 dl finhakket bladpersille
1 dl finhakket frisk mynte
Rødkålsalat:
300 g rødkål
2 ss presset sitron
2 ss olivenolje
1 ss flytende honning
salt
Tilbehør:
tyrkisk yoghurt
Slik gjør du:
1. Skrell og finriv hvitløken. Bland kjøttdeig med hvitløk, harissa, spisskummen og egg. Krydre med ca.
1 ts salt og nymalt pepper. Arbeid alt godt sammen til en glatt deig. Form deigen til kjøttboller. Stek dem jevnt brune i olje i ca. 10–12 min.
2. Couscous: Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær gulrøtter, gulbeter og pastinakk i terninger. Skrell og skjær rødløken i båter. Bland rotfrukter og løk med olje i en ildfast form. Krydre med ca. 1 ts salt og noen omganger med nymalt pepper. Stek midt i ovnen i ca. 30 min.
3. Kok opp vannet, ha i ½ ts salt og hell det over couscousen i en bolle. La det stå i 5 min. Rør deretter godt rundt med en gaffel. Bland couscousen med de stekte grønnsakene.
4. Hakk aprikosene og bland dem med couscous, rosiner og sitronsaft. Ha i persille og mynte rett før servering.
5. Kålsalat: Skjær kålen i tynne strimler med ostehøvel og bland med sitronsaft, olje, honning og salt. La det stå i ca. 15 min.
6. Varm opp kjøttbollene og server sammen med couscous, rødkålsalat og yoghurt.