© Font Forlag

Lise Finckenhagens lammekebab

Prøv deg på denne nydelige lammekebaben - en sikker hit hos liten og stor!

8. november 2019 av Lise Finckenhagen

LAMMEKEBAB 

Tid: 60 minutter

Antall personer: 4

600 g lammekjøttdeig 

1 stor løk 

2 hvitløksfedd 

1 ss revet fersk ingefær 

1 ts malt koriander 

1 ts malt spisskummen 

1 ts paprikapulver 

½ ts kardemomme

½ ts kanel 

1 ts knust tørket chili/chiliflak 

1 ½ ts salt 

¾ ts kvernet svart pepper 

1 dl hakket persille eller en blanding av persille, koriander og mynte olje til steking

Tahinidressing: 

2 dl tahini, rå sesamfrøpasta/puré (kjøpes ferdig på glass) 

2 ss ferskpresset sitronsaft

2 hvitløksfedd, most eller finhakket 

salt 

ca. 1 ½ dl iskaldt vann

Til servering: 

pitabrød 

gresk yoghurt 

agurk 

finsnittet rødløk 

strimlet rødkål 

granateplekjerner 

chili 

korianderblader 

mynteblader

© Font Forlag

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk til kebaben og bland alle ingrediensene i en bolle. Kna deigen godt sammen til en jevn farse. Form farsen til ca. åtte avlange kjøttboller eller små tykke pølser, med fuktige hender. (Dette kan du gjøre god tid i forveien for så å oppbevare kjøttbollene i kjøleskapet frem til steking og servering).

Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttbollene over høy varme til kjøttet er gjennomstekt, ca. 8–10 minutter. Eventuelt kan du pensle bollene med litt olje og grille dem over høy varme. Server straks med varme pitabrød, tahinidressing og ønsket tilbehør.

Tahinidressing:

Visp sammen tahini, sitronsaft, hvitløk og en god klype salt. Visp inn iskaldt vann, litt etter litt. Først blir blandingen tykk og klumpete, men fortsetter du å vispe inn vann, blir dippen glatt og fin igjen. Juster vannmengden etter hvor tykk du ønsker dippen.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...