Lise Finckenhagens lammekebab

Prøv deg på denne nydelige lammekebaben - en sikker hit hos liten og stor!

© Font Forlag

LAMMEKEBAB

Tid: 60 minutter

Antall personer: 4

600 g lammekjøttdeig

1 stor løk

2 hvitløksfedd

1 ss revet fersk ingefær

1 ts malt koriander

1 ts malt spisskummen

1 ts paprikapulver

½ ts kardemomme

½ ts kanel

1 ts knust tørket chili/chiliflak

1 ½ ts salt

¾ ts kvernet svart pepper

1 dl hakket persille eller en blanding av persille, koriander og mynte olje til steking

Tahinidressing:

2 dl tahini, rå sesamfrøpasta/puré (kjøpes ferdig på glass)

2 ss ferskpresset sitronsaft

2 hvitløksfedd, most eller finhakket

salt

ca. 1 ½ dl iskaldt vann

Til servering:

pitabrød

gresk yoghurt

agurk

finsnittet rødløk

strimlet rødkål

granateplekjerner

chili

korianderblader

mynteblader

© Font Forlag

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk til kebaben og bland alle ingrediensene i en bolle. Kna deigen godt sammen til en jevn farse. Form farsen til ca. åtte avlange kjøttboller eller små tykke pølser, med fuktige hender. (Dette kan du gjøre god tid i forveien for så å oppbevare kjøttbollene i kjøleskapet frem til steking og servering).

Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttbollene over høy varme til kjøttet er gjennomstekt, ca. 8–10 minutter. Eventuelt kan du pensle bollene med litt olje og grille dem over høy varme. Server straks med varme pitabrød, tahinidressing og ønsket tilbehør.

Tahinidressing:

Visp sammen tahini, sitronsaft, hvitløk og en god klype salt. Visp inn iskaldt vann, litt etter litt. Først blir blandingen tykk og klumpete, men fortsetter du å vispe inn vann, blir dippen glatt og fin igjen. Juster vannmengden etter hvor tykk du ønsker dippen.