Laksegrateng med estragonkrem
© Stefan Wettainen/Allt om mat

Laksegrateng med estragonkrem

Luksusvarianten av fiskegrateng! Se hvordan du lager den her.

20. februar 2020 av Mattias Larsson

Tid: 30 min. + 25 min. i ovnen

Antall porsjoner:

Ingredienser:

600 g laksefilet uten skinn og bein

1 liten fennikel

½ purre

½ ts + ½ ts salt

4 dl crème fraiche

½ dl hakket frisk estragon

Potetmos:

500 g melne poteter

2 eggeplommer

2 ss smør

2 ss rapsolje

1 ts salt

Tilbehør:

6 reddiker

2 stilker dill

Slik gjør du:

1. Potetmos: Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell fra vannet og la dem dampe av i 2–3 min. Press potetene med en potetpresse og rør inn eggplommer, smør, olje og salt. Ha potetmosen i en sprøytepose. Sprøyt mos i topper langs kanten på en smurt ildfast form.

2. Sett ovnen på 200 °C varmluft. Rens og finstrimle fennikel og purre. Fordel grønnsaker og laks midt i formen. Krydre med ½ ts salt. Bland crème fraiche, estragon og ½ ts salt. Fordel kremen over laksen.

3. Bak midt i ovnen i ca. 25 min. til kjernetemperaturen på laksen er 45 °C.

4. Rens og skiv reddiken tynt og fordel den og dill over gratengen.

Les også: Slankemat du faktisk blir mett av

Seneste

Kanskje er du også interessert i...