Tid: 30 min. + 25 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
600 g laksefilet uten skinn og bein
1 liten fennikel
½ purre
½ ts + ½ ts salt
4 dl crème fraiche
½ dl hakket frisk estragon
Potetmos:
500 g melne poteter
2 eggeplommer
2 ss smør
2 ss rapsolje
1 ts salt
Tilbehør:
6 reddiker
2 stilker dill
Slik gjør du:
1. Potetmos: Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell fra vannet og la dem dampe av i 2–3 min. Press potetene med en potetpresse og rør inn eggplommer, smør, olje og salt. Ha potetmosen i en sprøytepose. Sprøyt mos i topper langs kanten på en smurt ildfast form.
2. Sett ovnen på 200 °C varmluft. Rens og finstrimle fennikel og purre. Fordel grønnsaker og laks midt i formen. Krydre med ½ ts salt. Bland crème fraiche, estragon og ½ ts salt. Fordel kremen over laksen.
3. Bak midt i ovnen i ca. 25 min. til kjernetemperaturen på laksen er 45 °C.
4. Rens og skiv reddiken tynt og fordel den og dill over gratengen.
Les også: Slankemat du faktisk blir mett av