Lag sørafrikansk Bobotie
Kristin Indrehus har sendt oss sin smaksbombe fra Sør-Afrika.
Ingrediensene du trenger
Tlil 4 porsjoner behøver du:
1 hakket løk
1 ss paprikapulver
1 ss gurkemeie
1 ts karripulver
1 ts malt ingefær
1/2 ts kajennepepper
1 ts sukker
1 ts salt
1 boks knuste tomater
100 g rosiner
50 g tomatpuré
2 ss fruktchutney
1 ss rødvinseddik
1 ss worcestersaus
1 ss aprikossyltetøy
1 brødskive
1 1/2 dl melk
500g karbonadedeig
1 vispet egg
Laurbærblad til pynt
Klikk deg videre for å se framgangsmåten...

Slik gjør du
Legg brødbitene i melk.
Stek løken og karbonadedeigen.
Tilsett alt krydder, sukker og salt og stek i 2-3 minutter. Tilsett tomater, tomatpuré, rosiner, chutney, eddik, worcestersaus og syltetøy, og rør godt.
Kok opp og la det putre i 2-3 minutter.
Ta brødet ut av melken og bland bitene godt inn i tomatblandingen.
La det småputre til overflødig væske er borte.
Imens setter du ovnen på 180 ºC.
Når ovnen er klar heller du kjøttblandingen over i en ildfast form. Så tar du de piskede eggene og den gjenværende melken (fra brødbitene) og heller over blandingen.
På toppen pynter du med laurbærblad.
Deretter skal retten stekes i ca. 20 minutter.
NB! Det som skal serveres ved siden av er prikken over i-en: Del en banan i to på langs, og kok brokkoli og ris. Server med en dash chutney. Kristin Indrehus - som har delt denne oppskriften med Tara Smak, bruker mangochutney som finnes i de fleste matbutikker.
