© Ove Lindfors

Lag elgburger med tyttebær-coleslaw

Høstens burgere lages av viltkjøtt - og toppes med en coleslawsalat med nordisk smak.

12. oktober 2013 av Caroline Hofberg

4 porsjoner

600 g elg- eller storfekjøttdeig
1 egg
¾ ts salt
nymalt svart pepper
6 knuste einerbær
4 knuste allehåndekorn
1 ts tørket timian

Til servering:
ristet landbrød, gjerne av surdeig
grønne salatblader
strimlet purreløk

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til en farse. Form den til 4 store burgere.
2. Stek burgerne i smør i ca. 2-3 min. på hver side.
3. Legg burgerne på brødet dekket med salatblad. Topp med coleslaw (se oppskrift under) og strimlet purre.

Tyttebærcoleslaw
ca. 400 g hvitkål
ca. 2 liter vann
1 gulrot
½ rødløk
1 dl tyttebærsyltetøy
1 dl rømme
½ dl majones
1 ts eddik 12 %
havsalt og nymalt svart pepper

Slik gjør du:
1. Skjær hvitkålen i tynne strimler med ostehøvel og legg dem i et dørslag. Kok opp vannet og hell det over. La vannet renne av og press ut så mye væske som mulig.
2. Riv gulroten grovt og skjær løken i tynne strimler.
3. Bland alle ingrediensene godt, og smak til med salt og pepper.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...