Den perfekte paien til alle som elsker ost
Denne paien blir ekstra kremet av ricottaen i eggblandingen. Tomatene blir søte og gode når de ovnsbakes og kalamataolivene tilfører paien litt ekstra salt.
Tid: 30 min. + 20 min. i fryser + 45 min. i ovn
Antall: : 4 porsjoner
- 150 g smør
- 2 dl hvetemel
- 1 ½ dl fullkornsmel
- 1 krm salt
- 2 ss vann, kaldt
Pensling:
- 1 egg
Fyll:
- 250 g cherrytomater
- 100 g parmesanost
- 200 g ricottaost
- 3 egg
- 3 dl melk
- 1 krm salt
- 2 ss hakket basilikum
- 12 kalamataoliven, uten steiner
Salatdressing:
- 50 g parmesanost
- 3 ss hakket basilikum
- ½ dl olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss vann
- 1 krm salt
Salat:
- 1 pose minimozzarella (150 g)
- 100 g sukkererter
- 65 g ruccola
- 1 dl belugalinser, kokte
Slik gjør du:
- Bland sammen smør, mel og salt i en foodprosessor. Tilsett vannet og arbeid raskt sammen til en deig.
- Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Trykk deigen ut i en paiform, ca. 23 x 23 cm. Skjær bort overflødig deig på toppen av kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i fryseren i ca. 20 min. for å forhindre at deigen glir ned under steking. Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pensle paiskallet med pisket egg. Forstek midt i ovnen i ca. 15 min. Senk ovnstemperaturen til 175 grader.
- Fyll: Skjær tomatene i skiver. Riv parmesanen. Visp sammen ricotta, egg, melk og salt. Tilsett parmesan og basilikum.
- Hell eggeblandingen i paiskallet og legg på tomater og oliven. Stek midt i ovnen i ca. 30 min., til paien har fått fin farge og eggeblandingen har stivnet.
- Salatdressing: Riv parmesan og bland med basilikum, olje, eddik, vann og salt i en liten mikser til en dressing.
- Salat: La mozzarellaen renne av. Strimle sukkerertene. Bland mozzarella, sukkererter, ruccola og linser sammen med dressingen.