
Tid: 15 min. + 35 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4
8 kyllinglår (gjerne med skinn)
1 ss + ¾ dl olivenolje
1 krm salt
200 g daggammel ciabatta/lyst brød
½ hvitløk
1 boks artisjokkhjerter (390 g)
250 g cherrytomater
2 dl svarte oliven
1 ts flaksalt
2 krm kvernet svart pepper
1 krm chiliflak
2 pakker mozzarella (à 125 g)
Dryss over:
hakket basilikum
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C. Pensle kyllinglårene med 1 ss olje. Krydre dem med salt.
2. Bryt brødet i mindre biter. Del hvitløken i fedd, men behold skallet på. La artisjokkhjertene renne av og skjær dem i båter dersom de er hele.
3. Fordel kyllinglår, brød, hvitløk, artisjokk, tomater og oliven i en ildfast form eller langpanne. Krydre med flaksalt, pepper og chiliflak.
4. Bak midt i ovnen i ca. 30 min. Hev ovnstemperaturen til 225 °C. Riv mozzarellaen i mindre biter og fordel over kyllingen. Stek videre i ca. 5 min. til osten har smeltet.
5. Dryss hakket basilikum over og server.