© Lisa Björner

Dette er en rask og enkel alt-i-ett-rett – som gir minimalt med oppvask

«Alt-i-en-form» med kylling, ciabatta, artisjokk, mozzarella og tomat. Bruk gjerne brød som er blitt til overs.

27. april 2022 av Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman
alt i en form med kylling brød artisjokk mozzarella og tomat
© Lisa Björner

Tid: 15 min. + 35 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4

8 kyllinglår (gjerne med skinn)
1 ss + ¾ dl olivenolje
1 krm salt
200 g daggammel ciabatta/lyst brød
½ hvitløk
1 boks artisjokkhjerter (390 g)
250 g cherrytomater
2 dl svarte oliven
1 ts flaksalt
2 krm kvernet svart pepper
1 krm chiliflak
2 pakker mozzarella (à 125 g)

Dryss over:
hakket basilikum 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 175 °C. Pensle kyllinglårene med 1 ss olje. Krydre dem med salt. 

2. Bryt brødet i mindre biter. Del hvitløken i fedd, men behold skallet på. La artisjokkhjertene renne av og skjær dem i båter dersom de er hele. 

3. Fordel kyllinglår, brød, hvitløk, artisjokk, tomater og oliven i en ildfast form eller langpanne. Krydre med flaksalt, pepper og chiliflak. 

4. Bak midt i ovnen i ca. 30 min. Hev ovnstemperaturen til 225 °C. Riv mozzarellaen i mindre biter og fordel over kyllingen. Stek videre i ca. 5 min. til osten har smeltet. 

5. Dryss hakket basilikum over og server.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...