Dette er en pizza for dem som elsker kjøtt

I Italia kaster man aldri noe fra grisen, så her er det bare å leke seg frem med det man har og selv ønsker av ingredienser.

Pizza med 4 salamier
© Kagge Forlag/Ole Walter Jacobsen

Oppskrift på pizza quattro salumi:

  • 2 skiver guanciale (spekeskinke som lages av svinekjake)
  • 6 biter salame piccante (sterk pølse)
  • 2 skiver prosciutto cotto (tradisjonell italiensk kokt skinke)
  • 4 ts ragù
  • 3,5 ss (50 g) salsa di pomodoro (tomatsaus)
  • 70 g mozzarella fior di latte

Forberedelser

Skjær salamien i tynne skiver på ca. 3–4 mm. Del guancialen og prosciutto cotto i biter.

Pizzabenken

  1. Åpne deigen og fordel 3,5 ss salsa di pomodoro med en øse. Start på midten, deretter fortsetter du i en sirkulær bevegelse til sausen er jevnt fordelt. Unngå å ha saus på de ytterste 2 centimeterne av pizzabunnen. Dette vil g jøre at pizzaen får en hevet, sprø skorpe.
  2. Legg så først på mozzarella, deretter alle kjøttbitene. Stek i en forvarmet pizzaovn på 400 °C i 2 minutter, eller i en elektrisk ovn med pizzastein på 300 °C med over- og undervarme og vifte i 5 minutter.

NB! Det er viktig at man ikke legger på skinker som ikke kan stekes i ovnen, som for eksempel prosciutto crudo (parmaskinke). Om du har laget en ragù, så er den fin å bruke på denne pizzaen også.

Pizza med 4 salamier
© Kagge Forlag/Ole Walter Jacobsen