Dette er en pizza for dem som elsker kjøtt
I Italia kaster man aldri noe fra grisen, så her er det bare å leke seg frem med det man har og selv ønsker av ingredienser.
Oppskrift på pizza quattro salumi:
- 2 skiver guanciale (spekeskinke som lages av svinekjake)
- 6 biter salame piccante (sterk pølse)
- 2 skiver prosciutto cotto (tradisjonell italiensk kokt skinke)
- 4 ts ragù
- 3,5 ss (50 g) salsa di pomodoro (tomatsaus)
- 70 g mozzarella fior di latte
Forberedelser
Skjær salamien i tynne skiver på ca. 3–4 mm. Del guancialen og prosciutto cotto i biter.
Pizzabenken
- Åpne deigen og fordel 3,5 ss salsa di pomodoro med en øse. Start på midten, deretter fortsetter du i en sirkulær bevegelse til sausen er jevnt fordelt. Unngå å ha saus på de ytterste 2 centimeterne av pizzabunnen. Dette vil g jøre at pizzaen får en hevet, sprø skorpe.
- Legg så først på mozzarella, deretter alle kjøttbitene. Stek i en forvarmet pizzaovn på 400 °C i 2 minutter, eller i en elektrisk ovn med pizzastein på 300 °C med over- og undervarme og vifte i 5 minutter.
NB! Det er viktig at man ikke legger på skinker som ikke kan stekes i ovnen, som for eksempel prosciutto crudo (parmaskinke). Om du har laget en ragù, så er den fin å bruke på denne pizzaen også.