© Skovdal og Skovdal/ Allt om Mat

Appelsinglasert hamburgerrygg og grønnkålsalat

Hamburgerrygg er smakfull og nesten fettfri. Denne oppskriften har en deilig smak av jul.

3. november 2019 av Gitte Heidi Rasmussen

Hamburgerrygg er en utbenet og renskåret del av svinekammen. Forskjellen mellom den og vanlig svinekam er at hamburgerryggen røkes lett før det saltes. Den kan kjøpes ferdigkokt, eller du kan koke den selv som her. Du kan gjerne bruke lettrøkt skinke eller svinekam i stedet, siden ukokt hamburgerrygg kan være vanskelig å få tak i.

Tid: Ca. 30 min. pr. kilo + 15 min. til å trekke

Letthetsgrad: 2

Antall: Til ca. 8 personer

1 kg hamburgerrygg

1 ss grovkornet sennep

1 ss akasiehonning eller flytende honning

½ dl friskpresset saft appelsinsaft

finrevet skall av ½ økologisk og godt vasket appelsin

SALAT:

5 dl grønnkål, finstrimlet

1 lite hode radicchio rosso salat

1 granateple

2 appelsiner

1 eple

DRESSING:

1 ss grovkornet sennep

2 ss olivenolje

2 ss hvitvinseddik

havsalt og grovkvernet svart pepper

Slik gjør du:

1. Legg hamburgerryggen i en stor kasserolle (hvis den er pakket i netting, la det være på), hell over vann så den så vidt er dekket, og kok langsomt opp. La den småkoke under lokk i ca. 30 min. Skum av når det trengs. Skru av varmen og la den trekke i ca. 15 min.

2. Sett ovnen på 225°.

3. Fjern hyssing eller nett av hamburgerryggen, og legg den over i en ildfast form. Rør sammen sennep, honning, appelsinsaft og appelsinskall og hell det over hamburgerryggen, fordel det godt over hele overflaten. Glaser hamburgerryggen i ca. 10 min. til den er blitt gyllenbrun.

4. Salat: Bland grønnkål, strimlet radicchiosalat og granateplekjerner. Skrell appelsinene, få med alt det hvite, og skjær ut pene båter mellom hinnene.

5. Fjern kjernehuset, og skjær eplet i meget tynne båter, og legg dem over i en marinade av sennep, olje og hvitvinseddik smakt til med salt og pepper. Bland grønnkålsalaten med appelsinbåtene og de marinerte eplene, hell over resten av marinaden, bland alt godt og la det trekke litt.

6. Server hamburgerryggen skåret i tynne skiver sammen med salaten.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...