4 hverdagsretter for deg med dårlig tid
Har hverdagen innhentet deg? Ikke la det gå ut over middagen! Her er fire av Kari Jaquessons sunne og raske retter.
Kari Jaquessons oppskrifter
– Det går fint an å lage god og næringsrik mat på kort tid, sier Kari Jaquesson (48).
– Og sunn og kjapp mat behøver ikke innebære dyre råvarer og møysommelig planlegging.

Enkel og deilig ertesuppe
1. Hell en pose grønne erter i kokende vann, og la ertene stå og koke til de er møre.
2. Ha i litt grønnsaksbuljong - gjerne en av de nye fondene som er uten salt eller smaksforsterkere.
3. Hell de ferdigkokte ertene og en del av kraften i en bolle, og mos dem med en stavmikser, eller gjør det i en kasserolle.
4. Hell blandingen tilbake i en kasserolle. Hvis suppen er for tykk tilsetter du mer av buljongen eller mer vann.
5. Bland i litt kremfløte.
6. Smak til med salt og pepper, eventuelt kajennepepper og litt basilikumolje.

Populær pasta
1. Kok opp rikelig med vann i en kjele. Husk å ha litt salt i vannet.
2. Legg oppi pastaen. Velg et godt merke - helst fullkornpasta, og kok rikelige mengder slik at du får en del til overs slik at du har ekstra ferdigkokt pasta du kan ha i kjøleskapsbufféen.
Mens pastaen koker ferdig lager du denne hurtige og sunne pastasausen:
1. Skjær cherrytomater i to. Du kan også bruker andre grønnsaker du har til overs og hakke disse i små biter.
2. Hell litt rapsolje i stekepannen og dryss i hakket hvitløk, tomatene og eventuelt grønnsakene.
3. Hell over ca. 1/2 glass oliven.
4. Strø over litt kajennepepper, salt og litt sukker.
5. Når pastaen har kokt ferdig strør du frisk, hakket basilikum over.
Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, bland inn litt olivenolje, og hell tomatsausen over.
Til slutt drysser du over litt reven parmesan.

Snackmåltid i en fei
1. Ha kikerter fra boks eller kartong i en bolle og sørg for at du først heller av laken de ligger i. Knus kikertene med en gaffel eller potetstapper.
2. Varm en stekepanne og legg en fajitalompe i bunnen.
3. Ha over kikertestuingen og smør den godt ut over fajitaen.
4. Strø over litt tacokrydder og revet ost.
- Legg så over en annen fajitalompe. La dette ligge og godgjøre seg i stekepannen på middels varme i et minutt eller to på hver side.
Du kan også lage flere fajitaslomper i stekeovnen: Sett retten i ovnen på 200 grader. Fajitaene er ferdige når osten begynner å smelte.

Lettvint og sunn dessert
1. Skjær av skallet på en blodappelsin eller vanlig appelsin.
2. Del appelsinen i tynne skiver på tvers.
3. Hell over litt honning.
4. Strø over litt kanel.
La appelsinen stå og trekke i romtemperatur i ca. 1/2 time slik at det danner seg en lake.
Appelsiner i skiver med litt honning og kanel på toppen er en frisk og sunn dessert.
La appelsinen stå og trekke med honning og kanel slik at honningen smelter litt og blander seg med appelsinsaften. Vitaminrikt, søtt og enkelt.
