Sitrussalat med oliven og honningdressing
En frisk salat er godt som tilbehør til grillet kylling, svinekoteletter og laks. Salaten kan også toppes med grillet halloumi eller smulet fetaost, og passer da også utmerket til lammekjøtt.
4 porsjoner
1 kg blandede sitrusfrukter, f.eks. blodgrapefrukt, appelsin, klementin
2 avokadoer
1 hode friséesalat
1 dl svarte kalamataoliven uten steiner
1 dl ristede gresskarfrø
Vinaigrette:
4 ss olivenolje
1 ½ ss flytende honning
saften og finrevet skall av 1 godt vasket sitron
½ ts sambal oelek
havsalt
Slik gjør du:
1. Skrell sitrusfruktene med kniv så alt det hvite forsvinner. Skjær frukten i skiver.
2. Del avokadoene, fjern steinen og skallet og skjær kjøttet i skiver. Legg opp friséesalat, sitrusfrukter, avokado og oliven pent på et fat.
3. Bland sammen dressingen og drypp den over. Strø til slutt over gresskarfrø.