© Getty Images

Gulrotsuppe med ingefær

Denne suppen kan du fryse ned om du vil ha den til senere. Varier toppingen om du ønsker, med fetaost eller annen ost du liker.

2. september 2019

4 porsjoner:

10 gulrøtter

2 hvitløksfedd
2 gule løk
2 spiseskjeer fersk strimlet ingefær

2 spiseskjeer olivenolje

1 liter vann
2 terninger grønnsaksbuljong

salt og hvit pepper
2 teskjeer sambal oelek
4 spisekskjeer rømme
1/2 dl ristede gresskarkjerner

Slik gjør du:

1. Skrell gulrøttene og kutt dem i mindre biter. Finhakk hvitløk, løk og ingefær.

2. Fres alt sammen i olivenolje i en stor kasserolle på middels varme. Tilsett vann og buljong og la det koke på middels varme i ca. 15 minutter.

3. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller foodprossesor. Krydre med salt, hvitt pepper og sambal oelek. Hell suppen i skåler og topp den med rømme og ristede gresskarkjerner.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...