Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 10 gulrøtter
- 2 hvitløksfedd
- 2 gule løk
- 2 spiseskjeer fersk strimlet ingefær
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 liter vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- salt og hvit pepper
- 2 teskjeer sambal oelek
- 4 spisekskjeer rømme
- 1/2 dl ristede gresskarkjerner
Slik gjør du:
1. Skrell gulrøttene og kutt dem i mindre biter. Finhakk hvitløk, løk og ingefær.
2. Fres alt sammen i olivenolje i en stor kasserolle på middels varme. Tilsett vann og buljong og la det koke på middels varme i ca. 15 minutter.
3. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller foodprossesor. Krydre med salt, hvitt pepper og sambal oelek. Hell suppen i skåler og topp den med rømme og ristede gresskarkjerner.