© Jenny Grimsgård/Allt om mat

Crostini med tapenade og reker/mangochutney

Sprøstekte baguetteskiver med oliven- eller reketopping. Perfekt fingermat når gjestene kommer.

1. mai 2012 av Charlotte Jenkinson og Anna Gidgård

Tapenade-crostini
Olivenene har allerede fått smak av ansjos, en perfekt snarvei til et bra resultat!

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 6

½ stor bagett
2 ss + 1 ss olivenolje av god kvalitet
1 boks oliven med ansjosfyll (350 g)
1 lite hvitløksfedd
½ dl revet, fersk
parmesan

Til pynt:
fersk, høvlet parmesan

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Skjær bagetten i ½ cm tykke skiver. Legg skivene på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle dem med 2 ss olivenolje. Stek brødskivene midt i ovnen i ca. 8 min.
2. Hell av væsken fra olivenene. Ha dem i en kjøkkenmaskin (eller bruk stavmikser) sammen med presset hvitløk, fersk parmesan og 1 ss olje. Miks til en grynete masse. Legg opp tapenaden på brødskivene rett før servering. Pynt med skiver av høvlet parmesan.

Crostini med reker og mangochutney
Salt, søtt og sterkt!

Vanskelighetsgrad:  ★ ★ ★ ★
Tid:  15 min.
Antall porsjoner: 6

½ stor bagett
2 ss olivenolje av god kvalitet
200 g pillede reker
½ dl hakket, grillet og syltet paprika, godt avrent
½ dl mangochutney uten store biter

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Skjær bagetten i ½ cm tykke skiver. Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle med oljen. Stek dem i ovnen i ca. 8 min.
2. Hakk halvparten av rekene. Finhakk den godt avrente paprikaen. Bland hakkede og hele reker, paprika og chutney. Sett blandingen i kjøleskap frem til servering.
3. Legg opp rekeblandingen på bagettskivene rett før servering.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...