© Lisa Björner / Allt om Mat

Få topp påskestemning med urtefylt lam

Å samles rundt et dekket bord med urtefylt lam er topp påskestemning. Her er det perfekte måltidet for en avslappet påskelunsj eller middag med nære og kjære.

8. april 2020 av Anna Wendt

PÅSKELAM MED BAKTE PRIMØRER OG SITRONSMØR 

La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før servering slik at det blir skikkelig saftig og godt.

Tid: 30 min. + 1 time i ovnen
Antall porsjoner: 8 på buffé

1 kilo utbenet lammestek
2 ts salt
1 ts kvernet svart pepper
1 sitron
2 hvitløksfedd
1⁄2 dl finhakket persille
1⁄2 dl finhakket rosmarin
2 ss smør

Tilbehør:
800 g poteter, gjerne små
600 g spede gulrøtter
250 g grønn asparges
2 ss olivenolje
1 ss honning
1 ts flaksalt
1 krm kvernet svart pepper

Sitronsmør:
100 g smør, romtemperert
1 sitron
2 hvitløksfedd
2 krm salt
1 krm kvernet svart pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 °C. Ta bort eventuelt nett på steken og brett ut kjøttet. Krydre på alle sider med salt og pepper.
  2. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet. Skrell og riv hvitløken. Bland sitronskall, hvitløk og urter og fordel over kjøttet. Rull steken stramt og bind den sammen med stekesnor.
  3. Brun kjøttet på alle sider i smør i en steke­ panne. Legg steken i en ildfast form og stek midt i ovnen til kjernetemperaturen er 58–60 °C, beregn ca. 1 time.
  4. Skyll og skjær potet og gulrøtter i biter. Bryt av den nedre delen på aspargesen og skjær aspar­ gesen i biter. Legg grønnsakene i en ildfast form og ringle olje og honning over. Krydre med flak­ salt og pepper. Stek grønnsakene ved siden av lammet i ca. 40 minutter til potetene er møre.
  5. Sitronsmør: Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet. Skrell og press hvitløken i smøret. Til­ sett sitronskallet og krydre med salt og pepper.
  6. Ta ut lammesteken og la den hvile i ca. 15 minutter. Fjern stekesnoren og skjær kjøttet i skiver.
  7. Server lammesteken med bakte grønnsaker og sitronsmør. 
© Lisa Björner / Allt om Mat

Seneste

Kanskje er du også interessert i...