PÅSKELAM MED BAKTE PRIMØRER OG SITRONSMØR
La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før servering slik at det blir skikkelig saftig og godt.
Tid: 30 min. + 1 time i ovnen
Antall porsjoner: 8 på buffé
1 kilo utbenet lammestek
2 ts salt
1 ts kvernet svart pepper
1 sitron
2 hvitløksfedd
1⁄2 dl finhakket persille
1⁄2 dl finhakket rosmarin
2 ss smør
Tilbehør:
800 g poteter, gjerne små
600 g spede gulrøtter
250 g grønn asparges
2 ss olivenolje
1 ss honning
1 ts flaksalt
1 krm kvernet svart pepper
Sitronsmør:
100 g smør, romtemperert
1 sitron
2 hvitløksfedd
2 krm salt
1 krm kvernet svart pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 °C. Ta bort eventuelt nett på steken og brett ut kjøttet. Krydre på alle sider med salt og pepper.
- Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet. Skrell og riv hvitløken. Bland sitronskall, hvitløk og urter og fordel over kjøttet. Rull steken stramt og bind den sammen med stekesnor.
- Brun kjøttet på alle sider i smør i en steke panne. Legg steken i en ildfast form og stek midt i ovnen til kjernetemperaturen er 58–60 °C, beregn ca. 1 time.
- Skyll og skjær potet og gulrøtter i biter. Bryt av den nedre delen på aspargesen og skjær aspar gesen i biter. Legg grønnsakene i en ildfast form og ringle olje og honning over. Krydre med flak salt og pepper. Stek grønnsakene ved siden av lammet i ca. 40 minutter til potetene er møre.
- Sitronsmør: Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet. Skrell og press hvitløken i smøret. Til sett sitronskallet og krydre med salt og pepper.
- Ta ut lammesteken og la den hvile i ca. 15 minutter. Fjern stekesnoren og skjær kjøttet i skiver.
- Server lammesteken med bakte grønnsaker og sitronsmør.
Vil du ha flere ideer til retter å servere til påske? Her er 6 klassiske oppskrifter til påskelunsjen

© Lisa Björner / Allt om Mat