© Inger Marie Grini

Julesitrus slush

Nydelig som en forfriskende dessert etter en tung julemiddag.

23. november 2015 av Linda Elmin

En deilig drink med mye smak. Klementiner jo for mange selve duften av jul. Her er oppskriften til hele ti porsjoner, så da er det ingen unnskyldning for at festen ikke komme i gang.

 

10 porsjoner

Juice fra 10 sitroner.

Revet skall av 2 sitroner

juice av 2 klementiner

Revet skall av 2 klementiner

200 g sukker

10 hele pepperkorn

250 ml vodka

250 ml lemoncello

 

Lag sirup av sitrusjuice og revet sitrusskall. Ha juice og skall i en kjele sammen med sukker og krydder. Kok opp og la det koke videre på svak varme i 15 minutter slik at sukkeret løses opp. Sett til side og avkjøl i romtemperatur. Når det er avkjølt, sil og sett sirupen kaldt til du er klar til å servere.

Drinken lager du i en blender. Del mengden i fire så du ikke søler. Ta en del sirup, en shot med vodka og en med lemoncello og en håndfull med is per person. Forsikre deg om at isen er knust før du serverer i cocktailglass.

Du kan med hell dropper alkoholen og servere en herlig forfriskende drink som alle kan smake på. Erstatt alkoholen med Sprite eller limonade.

 

Tips: Nydelig som en forfriskende dessert etter en tung middag. Bruk økologisk frukt om du får tak i det, for her skal du bruke både fruktkjøttet og skallet.

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...