Vintergrøt med kryddersmak
Dessertgrøten med tyttebær kan oppbevares lenge i kjeller eller kjøleskap.
Dette er en gammel dessert som ble oppbevart i norgesglass i kjelleren. Jeg lærte denne retten den gang jeg jobbet på et sykehjem. Der ble den servert med melk, som var mer vanlig før. På bildet er grøten med melk, da min samboer klarte å spise opp vaniljesausen før jeg fikk tatt bilde:-)
Vigdis Thomassen
Til 12 personer:
250 gram byggryn
1liter vann
1,5 liter tyttebær
0,75 kg sukker
1 vaniljestang, splittet
1 kanelstang
3 stjerneanis
Legg byggryn i bløt natta over.
Kok grynen i en time med vaniljestang, kanelstang og stjerneanis.
Tilsett sukker og tyttebær, og kok det hele i ytterligere 30 minutter til en tynn grøt, som vil tykne under avkjøling.
Dette blir en stor porsjon, men den er veldig holdbar siden tyttebær inneholder naturens egne konserveringsstoffer.
Avkjøl og server med vaniljesaus, gjerne hjemmelaget.



