Vannbakkels med bærkrem
Ruth Helen fyller sprø vannbakkels med frisk krem laget med bjørnebær eller rabarbra.
Vannbakkels:
1 ¾ dl vann
50 g smør
90 g hvetemel (siktet 2 ganger)
2 + ca et ½ egg (pisket lett sammen)
Bruk fremgangsmåte etter en vannbakkelsoppskrift du har fra før.
Bruk en sprøytepose og lag den formen på bakkelsene som du vil ha
Stekes 210 grader - ca 20 min. Husk å ha litt vann i steikeovnen når du setter inn vannbakkelsene - dampen gjør vannbakkelsene ekstra sprø.
Vil du være med i Tara Smaks tradisjonsmatkonkurranse? Les mer her!
Bjørnebærkrem
400 g bjørnebær (moses gjennom en sikt som er litt grov + noen tas av til pynt)
1 vaniljestang - bruk kornene
Saften av ½ sitron
½ dl sukker
1 eggehvite
2 dl kremfløte + 1 ss sukker
Bjørnebær coulisen + resten av ingrediensene kjøres i en blender og blandes med pisket krem.
2 dl kremfløte + 2 ss sukker
Ha kremen i en sprøytepose og fyll vannbakkelsene.
Garnityr: Hele bjørnebær + sjokoladepynt
Rabarbrakrem
300 g rabarbra - deles i biter
150 g sukker
1 ss frisk ingefær
Rabarbra, sukker og reven ingefær kokes forsiktig i ca. 10 min og avkjøles.
Tilsett gjerne litt presset sitron etter smak
2 dl kremfløte - piskes og blandes i rabarbramosen.
Ha kremen i en sprøytepose og fyll vannbakkelsene.
Pynt med litt av rabarbramosen, litt friske jordbær og litt sjokolade
Smak masse underveis - Lykke til!